23948sdkhjf

Tidligere Scandi Byg-topchef i spidsen for ny materialekoncern med 400 ansatte

Thomas Raunsbæk, tidligere direktør i landets største modulbyggervirksomhed, Scandi Byg A/S, er blevet udnævnt som ny koncernadministrerende direktør for Nordic Wood Industries, som omfatter fire danske virksomheder inden for træbaserede byggematerialer og præfabrikation.

Det oplyser byggekoncernen i en pressemeddelelse.

Thomas Raunsbæk skal sammen med de to hovedaktionærer, Holger C. Hansen og Asbjørn Berge, stå i spidsen for koncernen, der tæller virksomhederne Palsgaard Spær, CBI Papiruld Danmark, Lilleheden og Roust Træ (se faktaboks nederst).

De fire virksomheder har tidligere været samlet under koncernnavnet AH Wood Industries, men tidligere på året skiftede koncernen navn til Nordic Wood Industries som en del af en større vækststrategi. 

- Med Nordic Wood Industries har vi etableret en samlet position i markedet for træbaserede byggematerialer, hvor vi med en helt anden tyngde end tidligere kan arbejde for at øge anvendelsen af træ i byggeriet og udbrede kendskabet til træets mange anvendelsesmuligheder og bæredygtige egenskaber, udtaler Asbjørn Berge, bestyrelsesformand, i meddelelsen.

Vil vokse sig større i de kommende år 

Han påpeger samtidigt, at formålet med Nordic Wood Industries er at tilbyde kunder og samarbejdspartnere en større produktpalette samt en bredere og dybere kompetenceprofil, idet de fire virksomheder i koncernen nu bliver styrket både i bredden og med specialviden indenfor bæredygtigt byggeri i træ.

Og med den nye koncernledelse skal den position udbygges yderligere, lyder det.

- Thomas og den øvrige ledelse i Nordic Wood Industries tilfører med deres mangeårige erfaringer fra store koncerner den viden og kompetence, der skal til for at professionalisere Nordic Wood Industries yderligere og løfte koncernen op på en ny fælles platform for vækst, siger Asbjørn Berge.

Det er koncernens ambition at vokse i den kommende årrække. Udviklingen skal komme fra såvel organisk som akkvisitiv vækst indenfor rammen af træbaserede byggematerialer og præfabrikation, lyder det. 

- Virksomhederne i Nordic Wood Industries har dedikerede og dygtige ledere og medarbejdere, og virksomhedskulturerne bærer stærke værdier, som jeg sammen med den øvrige ledelse og ejerkreds er stærkt motiveret af at bevare og bygge videre på i det fremtidige samarbejde, udtaler Thomas Raunsbæk.

Thomas Raunsbæk tiltræder stillingen som koncernadministrerende direktør i Nordic Wood Industries senest den 1. september 2021.

Licitationen - Byggeriets Dagblad forsøger at få kommentarer fra Thomas Raunsbæk.

Om Nordic Wood Industries 

Nordic Wood Industries er en producent og leverandør af træbaserede materialer og præfabrikation til bæredygtigt byggeri i Danmark og udvalgte lande i Nordeuropa.

Nordic Wood Industries beskæftiger tilsammen over 400 medarbejdere med en samlet omsætning på mere end 700 mio. kr. Koncernens selskaber er i dag fordelt på ni lokationer i ind- og udland.

De fire virksomheder i Nordic Wood Industries, der alle er specialiseret indenfor byggematerialer og præfabrikation i træ og har produktionsfaciliteter adskillige steder i Danmark og udlandet, omfatter følgende:

  • Palsgaard Spær: Spærkonstruktioner
  • CBI Papiruld Danmark: Papiruld
  • Lilleheden: Limtræsprodukter
  • Roust Træ: Træbaserede bygningselementer og spær

Thomas Raunsbæk indtræder som koncernadministrerende direktør, og Holger C. Hansen vil indgå i koncernledelsen med ansvaret for forretningsudvikling.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141