23948sdkhjf

Dansker valgt ind bestyrelsen hos europæisk rådgiverforening

Søren Adamsen, markedsdirektør i Cowi, er netop blevet valgt som bestyrelsesmedlem for den europæiske brancheorganisation for rådgiver- og ingeniørvirksomheder (EFCA). Det skriver Foreningen af Rådgivende Ingeniører i en pressemeddelelse. 

Her fremhæves det, at Søren Adamsen har et indgående kendskab til branchen i kraft af, at han blandt andet har været mange år i Cowi, en af Danmarks største rådgivervirksomheder, samt hans arbejde som bestyrelsesmedlem og næstformand i Foreningen af Rådgivende Ingeniører. 

Med den nye rolle ser han frem til at skabe bedre rammebetingelser for rådgiver- og ingeniørvirksomheder i europæisk sammenhæng: 

- I en verden, der ofte fremstår polariseret, tror jeg, det er vigtigt, at vi står sammen om de dagsordner, der forener os i Europa. EFCA leverer en ramme, der tillader netop dette, for virksomheder som vores, siger han i pressemeddelelsen. 

Han ser desuden en mere klimavenlig tilgang samt digitalisering som de store emner for tiden. 

- Blandt de vigtigste dagsordner de kommende år er den grønne omstilling, hvor Europa er globalt førende og hvor vi skal bruge de massive investeringer fra EU's Genopretningsfond til at udbygge denne position. En anden vigtig dagsorden for rådgiverne er digitalisering, hvor jeg tror, vi må erkende, at europæiske virksomheder skal op i gear for at holde trit med resten af verden, siger Søren Adamsen i pressemeddelelsen.    

- Danske rådgivere er i den absolutte verdenselite

EFCA’s arbejde har ifølge meddelelsen stor betydning for både udviklingen af den grønne dagsorden på europæisk plan og for danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder, blandt andet i forhold til de væsentlige rammevilkår der følger af blandt andet udbudsdirektiverne, bygningsdirektivet og European Green Deal. 

Det glæder derfor adm. direktør i Foreningen for Rådgivende Ingeniører Henrik Garver, at der er kommet en ny, dansk stemme i den europæiske organisation. Sidste gang Danmark havde en plads i bestyrelsen var nemlig med tidligere formand for Rambøll Fonden, Flemming Bligaard Pedersen. Han var formand for EFCA’s bestyrelse i årene 2014-2017.

- Det er en stor anerkendelse af den danske rådgivningsbranche, at vi nu igen har en dansk rådgiver i bestyrelsen for vores europæiske paraplyorganisation. Danske rådgivere er i den absolutte verdenselite – ikke mindst, når det kommer til arbejdet med udvikling og infrastruktur i forbindelse med den grønne omstilling, og det er jo den helt store opgave på bordet foran os i de kommende år, siger Henrik Garver i pressemeddelelsen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125