23948sdkhjf

Sammenbragt arkitektfamilie skal forme helhedsplan for 50.000 kvm i Glostrup

Den tværfaglige arkitektur- og rådgivningsvirksomhed Norconsult Arkitektur skal stå i spidsen for en bæredygtig udbygning af Glostrup Bymidte. Der er tale om en ny helhedsplan med Glostrup Kommune og PFA Ejendomme som bygherre, der skal sikre en sammenhængende bymidte med attraktive by- og parkrum samt god mobilitet. 

Det trafikale knudepunkt omkring Glostrup Station skal moderniseres ud fra kommunens ønske om en bæredygtig udbygning og fortætning af bymidten, der omfatter Banegårdspladsen, Rådhusparken og området ved Christiansvej. 

Helhedsplanen omfatter blandt andet cirka 50.000 kvm etageejendom, gang- og cykelbroforbindelse samt en ny busterminal. Byggeriet skal forbinde tre byområder og skabe en attraktiv bykerne med plads til både bolig, erhverv, et grønt parkområde og sørge for gode forbindelser til banegårdsområdet. 

Fire blev til én

Norconsult Arkitekter blev samlet som én tidligere i år, da de fire tidligere selvstændige arkitekthuse, Skovhus Arkitekter, KAAI, KHS Arkitekter og Norconsult, blev slået sammen.

Ifølge folkene bag som en reaktion på efterspørgsel efter helhedsorienterede løsninger og bedre koordinering i samspillet mellem arkitekter og ingeniører.

– For os var det et afgørende, at planen trygt kan realiseres inden for den økonomiske ramme uden at gå på kompromis med kvalitet og bæredygtighed. Vores integrerede rådgivning gør det netop muligt at lave kvalitetsbyggeri, fordi vi i vores tværfaglige samarbejde har identificeret gode løsninger, som teknisk, æstetisk og funktionelt er realiserbart, siger Mads Lund, arkitekt og kreativ leder i Norconsult Arkitektur, i en pressemeddelelse om projektet.

Glostrup Station er ét af de centrale trafikknudepunkter i Region Hovedstaden med et dagligt passagerantal på cirka 17.000 på S-togene. De kommende år forventes der et endnu større tryk på området, når letbanen åbner i 2025 med et estimat på 6.000 passagager, mens Glostrup Station forventes igen at få et togstop på de regionale og landsdækkende togforbindelser. 

– Det er en stor og kompleks opgave at designe bymidten, så den kollektive trafik flyder og samtidig skabe et attraktivt boligområde, siger Mads Lund.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14