23948sdkhjf

Stor søfartsskole bliver forsinket: Betonelementer er for svage

Byggeriet af det nye maritime uddannelses- og videnscenter i Svendborg, Det ny Simac, bliver forsinket med cirka ni måneder.

Det sker efter, at enkelte samlinger i husets bærende konstruktion af betonelementer er blevet fundet for svage. Efter omprojektering af samlingerne mellem betonelementrene må projektet vente på ny plads i køen til produktion af betonelementerne.

- Kvalitetskontrollen virker, og vi har kunnet udbedre en fejl i beregningen af samlingerne af husets betonelementer. Det er heldigvis sket, inden de er gået i produktion, og vi er begyndt opstillingen af dem på byggepladsen. Sikkerheden omkring byggeriet har højeste prioritet, udtaler Frederik Ejlers, der er formand for den private erhvervsdrivende fond, som står bag opførelsen, SMUC Fonden, i en pressemeddelelse.

Her lyder det videre, at man aktuelt er i gang med at afklare skyld og erstatsningsansvar via et forsikringsselskab.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet, er det MT Højgaard Danmark, der er hovedentreprenør på projektet, der er tegnet af C.F. Møller Architects og Effekt med C.F. Møller Architects som arkitektrådgiver og ingeniørfirma MOE A/S som ingeniørrådgiver.

Byggeriet skulle efter planen have stået færdigt i juli 2022, men projektet forventes altså nu færdigt til indflytning i 2023, fremgår det af pressemeddelelsen.

Byggesummen er på 200 mio. kr., mens det samlede projekt har et finansieringsbehov på 310 mio. kr. og er muliggjort takket være en donation på 100 mio. kr. fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.157