23948sdkhjf

Trio skal omdanne 175 boliger i "eksempler for guldalderen i den almene bygningskultur"

AL2bolig og Pluskontoret har netop indgået totalrådgiverkontrakt for to helhedsplaner i Aarhusbydelen Åbyhøj, boligorganisations Afdeling 108, Lindeparken og 109, Digtergangen, som tilsammen råder over 175 boliger. De to afdelinger står begge overfor en gennemgribende transformering af boligerne, blokkene og rammerne omkring dem.

Med på totalrådgiverholdet er også Niras og Nova5, som begge fungerer som underrådgivere, oplyser partnere i en pressemeddelelse

De to helhedsplaner, som beboerne vedtog tilbage i april, tager afsæt i visionen om at renovere med respekt og værne om den arkitektoniske kulturarv, som kendetegner begge afdelinger. Med støtte til en række forundersøgelser fra Realdania håber folkene bag kunne bevare de ikoniske gule mursten, som sammen med de murede og vinklede altaner, udgør et klassisk eksempel på 1950’erne og 1960’ernes etagebyggeri.

– Lindeparken og Digtergangen er gode eksempler for guldalderen i den almene bygningskultur med både de arkitektoniske styrker og byggetekniske svagheder – det er meget spændende at få mulighed for at arbejde med byggerier fra denne periode, siger Suna Cenholt, partner i Pluskontoret Arkitekter, i pressemeddelelsen.

Lindeparken og Digterparken består af sammenlagt 78 plus 81 almene boliger, 16 ungdomsboliger samt fire erhverslejemål mod Silkeborgvej. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kommune vil plante 20.000 træer
Stigende priser koster Femern-forbindelsen milliarder
Nyt grønt åndehul skal holde styr på 15.000 kubikmeter regnvand
Anlægsloft hæves med 800 millioner
Omstridt byggeri: Grønt lys igen på Amager Fælled
Kendt duo kan vinde næste fase af Lynetteholm: - Vi havde gerne set, konkurrencen var større
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173