23948sdkhjf

9.500 kvm bagagefabrik står klar i coronapåvirket lufthavn

Nu ruller de første kufferter på båndene i Københavns Lufthavn 9.500 kvm nye bagagebygning, som MT Højgaard har opført i totalentreprise. 

Det markerer afslutning på et treårigt projekt, hvor store dele af lufthavnens bagageanlæg er blevet ombygget og opdateret med blandt andet ny 3D scanning af al afgående bagage. 

Selvom København Lufthavn under coronakrisen har reduceret investeringerne markant, så var bagageprojektet nået så langt, at det både økonomisk og operationelt var bedst at færdiggøre den nye tilbygning, skriver Mt Højgaard i en pressemeddelelse. 

Entreprenørselskabet har opført bygningen, der foruden et nyt bagagesorteringsanlæg indeholder kontorer, omklædningsfaciliteter og kantine med plads til 360 af lufthavnens medarbejdere. Som en del af projektet er den eksisterende kælder og tunnellen, der nu er adgangsvej for personale, renoveret. Desuden er der bygget en tilsvarende tunnel til bagagesorteringsanlægget og renoveret og ombygget politiets gamle faciliteter i den eksisterende bygning.  

Totalentreprisekontrakten havde en værdi af næsten 290 mio. kr., da den blev vundet i foråret 2019.

Ikke behov for at hænger sig i små detaljer 

Hos Københavns Lufthavn har Carsten Christiansen, afdelingschef for store byggeprojekter, gode erfaringer som bygherre med de udvidede samarbejdsaftaler, der har været i spil på bagagebyggeriet. 

– I udbudsfasen havde vi og MT Højgaard Danmark fokus på den rette organisation og proces, og jeg synes virkeligt, vi er lykkedes fint med projektet. Der er kørt med åbne regnskabsbøger, så projektøkonomien har været 100 pct. transparent, siger Carsten Christiansen i pressemeddelelsen. 

– Vi kunne byde entreprenøren tidligt ind og udforme en kontrakt, hvor der var fokus på behov, inden vi talte om konkrete løsninger. Den måde at samarbejde på betyder, at vi bruger vores energi og midler meget bedre, end hvis vi sidder og nærlæser en kontrakt og hænger os i små detaljer, sige han.

Bagage Factory West er opført i totalentreprise af MT Højgaard Danmark i samarbejde med Sweco og Rubow Arkitekter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125