23948sdkhjf

14 borgmestre går sammen i Lynetteholmen-opråb

Regningen for byudvikling i København ikke skal betales af borgerne i omegnen. Den skal betales af dem, som får gavn af udviklingen.

Det er hovedpointen i et brev om Lynetteholmen, der er målrettet transportudvalget på Christiansborg, og som ikke færre end 14 borgmestre fra Københavns omegnskommuner og Frederiksberg sammen har skrevet under på.

Det skriver TV 2 Lorry.

Borgmestrene ønsker, at det bliver slået fast, at det er By & Havn, der skal betale omkostningerne, når ledninger på søterritoriet skal lægges om i forbindelse med anlægning af øen og den senere byudvikling.

Det er nemlig ledningernes ejere, der skal betale regningen for omlægningen, og omegnskommunerne og Frederiksberg er alle medejere af forsyningsselskaber, som berøres af arbejdet.

De 14 borgmestre skriver derfor blandt andet i brevet:

'Omegnskommunerne og Frederiksberg mener under ingen omstændigheder, at det er rimeligt at pålægge ledningsejere at betale for omlægning af ledninger i søterritoriet. I praksis vil det betyde, at borgerne i omegnskommunerne og Frederiksberg pålægges en regning for en byudvikling i København, som de ingen lod og del har i.'

Det er med andre ord en regning, der ender hos forbrugerne i omegnskommunerne og på Frederiksberg, og det er ikke rimeligt, mener borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler (K),

- Jeg laver også byudvikling i Høje Taastrup, og der sender jeg da heller ikke regningen videre til Københavns Kommune. Vi betaler selv vores nye skoler og veje, og hvad vi ellers her. Vi forsøger ikke at skubbe regningen rundt til hinanden, siger Michael Ziegler til TV 2 Lorry.

- Det er simpelthen ikke rimeligt, fastslår han

Borgmesteren understreger, at han synes, det er fint, at København gerne vil udvikle sig, men at udgifterne må blive finansieret af de indtægter, han formoder, Lynetteholmen får på sigt.

Også Zieglers borgmesterkollega fra Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen (K), har underskrevet brevet og stemmer i.

- Det er over en halv milliard kroner, som omegnens borgere skal betale for, at København får nogle nye øer. Det er simpelthen ikke i orden.

- Det betyder meget for Vallensbæk. Herude har vi Biofos - et stort rensningsanlæg - som renser omegnens spildevand. At man så vil flytte Københavns spildevand herud, så vi både skal have spildevandet og betale regningen for det, det er urimeligt.

De 14 borgmestre, der har underskrevet brevet er borgmestrene i Albertslund -, Ballerup -, Brøndby -, Frederiksberg -, Gentofte -, Gladsaxe -, Glostrup -, Herlev -, Hvidovre -, Høje-Taastrup -, Ishøj -, Lyngby-Taarbæk -, Rødovre -, og Vallensbæk Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203