23948sdkhjf

Licitationen mener: En længe ventet fusion i byggeriet

Det kommer ikke som den store overraskelse, at landets største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation vil lægge sine to branchefællesskaber DI Dansk Byggeri og DI Byg sammen under den fælles hat DI Byggeri. For det måtte jo komme og er en naturlig udløber af sidste års fusion mellem DI og Dansk Byggeri.

Alt for længe har byggeriet talt med to stemmer i ikke mindst klima- og bæredygtighedsdebatten, når begge organisationer ville ytre sig, og én samlet stemme arbejder unægtelig bedre over for det politiske etablissement og embedsmandsapparatet end to.

Det er forhåbentlig også den erkendelse, som formand for DI Dansk Byggeri, Claus Bering, er kommet frem til, når han til Licitationen - Byggeriets Dagblad udtaler, at DI Byggeri vil kunne sætte gang i vigtige temaer som bæredygtighed, digitalisering og uddannelse inden for byggeriet. Her kan man så spørge, om de eksisterende organisationer ikke har fejlet eklatant ved ikke at sætte dagsordenen langt tidligere?

Problemet har jo været, at byggeriet gennem årene har været repræsenteret af utallige organisationer, og forsøg på sammenlægninger har slået fejl. Tag bare de kuldsejlede fusionsplaner mellem Dansk Byggeri og Tekniq i 2006.

Bygge- og anlægsbranchen er en af de største brancher herhjemme, og det er kun på tide, at der nu langt om længe kommer en samlet stemme, der favner en stor del af byggeriets værdikæde med både udførende og leverandører til byggeriet under samme hat.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171