23948sdkhjf

Aarsleff valgt til milliardprojekt i Aarhus

Ejendomsselskabet Prime Office vinder udbud af to byggefelter på Aarhus Ø, hvor der kan opføres 29.000 kvm boligbyggeri. 

Som totalentreprenør samarbejder Prime Office A/S med Aarsleff. 

Vinderbuddet er et forslag til en moderne karrébebyggelse ”Pakhus B og Pakhus C”, der bygger bro mellem gammel og ny arkitektur med mulighed for at foretage udlejning af boliger til aarhusianerne. Projektet er udarbejdet af ejendomsselskabet sammen med et aarhusiansk hold, dels med arkitekter John Foldbjerg Suder-Lassen, Morten Schmidt og en kreds af unge dygtige arkitekter, samt Aarsleff. 

Byggeriets beliggenhed vil være tæt på hjertet af Aarhus og kommer til at bestå af to karréer med cirka 300 lejligheder. Byggeriet har fokus på bæredygtighed og den grønne profil vil være gennemgående både i det arkitektoniske udtryk og i vurdering af materialevalg. 

Kender hinanden på kryds og tværs

Prime Office samarbejder med følgende arkitekt-team: Suder+Lassen Architects Aps v. John Foldbjerg Suder-Lassen. Concept Aps v. Morten Schmidt. Rumvirke Aps v. Henriette Byrge og PAX architects v. Mads Rudi Lassen og Thomas Bossel. 

- Vi i arkitektteamet er meget beæret og ydmyge over at blive valgt til at udføre en så spændende opgave som det er at skulle formidle den gamle bykernes klassiske arkitektur over til et moderne boligbyggeri på Aarhus Ø for alle aarhusianere, udtaler grundlægger af SHL Architects, John Foldbjerg Suder-Lassen.

- Vi i arkitektteamet har et særdeles godt kendskab til hinanden, John Foldbjerg Suder- Lassen og Morten Schmidt har kendt hinanden siden studietiden og er begge founding partnere af SHL Architects, og Henriette Byrge, Mads Rudi Lassen og Thomas Bossel var højt beskattede medarbejdere hos SHL Architects, hvor vi igennem mange år arbejdede på kryds og tværs, fortsætter han.

Projektets karréstruktur er bevidst valgt for at følge den skala, arkitektur og det byrum, som man kender det fra det nærliggende område som Trøjborg og Ø-gadekvarteret. 

Den samlede investeringssum er på over 1 mia. kr., der finansieres med bank-og realkreditlån og en egenkapital på 30 pct.  

To års byggearbejde

Det er Aarhus Byråd, der har valgt firmaet som vinder af de to byggefelter, som blev udbudt i efteråret 2020. Dengang var Prime Office eneste kendte bidgiver på byggefelterne. Byrådet har samtidig godkendt den indgåede købsaftaler med Prime Office. 

Med godkendelse fra Aarhus Byråd tages der efterfølgende skridt til udarbejdelse af en lokalplan.

Samtidigt vil de tekniske rådgivere arbejde videre med den videre projektering med henblik på en byggetilladelse når lokalplanen er vedtaget af Aarhus Byråd. Når byggetilladelsen foreligger vil opførelsen tage círka to år. Byggeriet forventes at kunne gå i gang i 2023.

Høj pris giver grønnere by

Salget indbringer væsentligt mere, end kommunen havde forventet. På den baggrund har Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simsek ønsket at øremærke de ekstra midler til mere grønt og blåt på Aarhus Ø. Forslaget har fået politisk tilslutning i byrådet. 

– Aarhus Ø er vores visitkort fra vandsiden, og det giver rigtig god mening, at området får flere grønne oaser til beboere og besøgende. Det underbygger også den udviklingsplan, som vi sammen med borgerne har lagt for Indre Aarhus Ø, siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune. 

Puljen bliver på et større tocifret millionbeløb, som skal gå til at lave en grønnere og mere rekreativ bydel. Det konkrete beløb vil blive beskrevet nøjere af Teknik og Miljø og Borgmesterens Afdeling.

Udvinklingen af Indre Aarhus Ø 

Udviklingen af Aarhus bynære havnearealer på Aarhus Ø har stået på i flere år. Rammerne for næste etape på de sydlige området, Indre Aarhus Ø, er blevet udstukket i Aarhus Kommunes udviklingsplan for området. 

Mangfoldighed skal være en bærende værdi; levende byrum, skole, sport- og fritids-faciliteter, kanaler, havnebassiner, erhverv med mere, lyder det blandt andet.  

Udviklingsplanen for Indre Aarhus Ø skaber byggemuligheder svarende til cirka 110.000 etagemeter samt yderligere op til 21.000 etagemeter til offentlige formål og/eller erhvervsformål på Pier 2 øst for Bestsellers kontorbyggeri. Kommende bebyggelse skal udformes som karréer, der trapper op fra fem etager mod kanalen og Kystvejen til op imod otte etager mod Bernhardt Jensens Boulevard. 

Bebyggelsen på Indre Aarhus Ø skal bestå af cirka 70 pct. boliger og 30 pct. øvrige anvendelser. 

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172