23948sdkhjf

CO₂-neutral udlejer planter træer

Det er en udfordring, når alle processer i en virksomhed skal ende i, at virksomheden kan skrive et rundt nul på bundlinjen i CO2-regnskabet.

Sådan er det også hos Unihejs, der er en ny spiller på det danske marked indenfor udlejning af person- og materialehejs.

Udover direktør Thomas Lundholm er Gert Andersen medstifter af Unihejs. Gert Andersen har gennem mange år drevet Stilladskompagniet og har følt et behov for en udlejer og sælger af hejs på markedet.

Thomas Lundholm kommer fra en stilling som administrerende direktør i PHD Stillads, den danske afdeling af det britiske firma PDH Modular Access. Ud over stifterne er teknikere tilknyttet til at servicere hejsene.

Unihejs tilbyder 24/7 døgnvagt ved driftsstop. De første hejs fra Unihejs arbejder allerede på Østerbro, og flere er på vej ud på de danske byggepladser.

Mindst mulig CO₂

Grundtanken bag Unihejs er at udleje, sælge og servicere kvalitets person- og materialehejs til byggebranchen til konkurrencedygtige priser og samtidig sørge for, at virksomheden udleder mindst muligt CO2 gennem hele værdikæden.

Teamet bag Unihejs har i samarbejde med den italienske producent Electroelsa gennemgået alle processer, lige fra produktionen i Italien, over transporten til Danmark til servicering af hejs på byggepladserne i Danmark, oplyser Thomas Lundholm.

Bidrager til biodiversitet

- Den bedste løsning ville være, at hele vores produktion af hejsene var CO2-neutral. Men man kan ikke producere stål og galvanisere med CO2-neutrale løsninger med de nuværende teknologier. Så vi har valgt den næstbedste løsning, siger han.

Unihejs har valgt en fransk virksomhed EcoTree, som planter træer i Europa. Ecotree er auditeret gennem Bureau Veritas, og i gang med at få lov til at etablere skove i Danmark.

- Hver gang vi køber en hejs, udligner vi vores CO2-udledning gennem EcoTree. Vores hejs lever typisk 15 år, men vores træer har forskellige aldre for at fremme den naturlige vækst og biodiversitet, længe efter vores hejs livscyklus er udnyttet. Inden for ganske få år nedbringer vi mere CO2, end vi producerer, siger Thomas Lundholm.

Den næst-tungeste post på CO2-regnskabet er transporten af hejsene fra Italien til Danmark.

- Hejsene bliver derfor transporteret med tog, som kører på grøn el, og på den måde har Unihejs sænket udledningen af CO2 til 82 kilo. De 82 kilo indgår også i vores udligning gennem EcoTree.

Det koster ikke mere

Selv om Unihejs’ miljøvenlige koncept er omkostningstungt, kan virksomheden alligevel tilbyde hejs til konkurrencedygtige priser, fordi den grønne omstilling er en integreret del af virksomheden.

- Det er naturligvis omkostningstungt, når man vil gå forrest i branchen. Men hvordan skal Danmark nå sine miljømål, hvis virksomhederne ikke støtter op? Det er et samfundsansvar. Alle har et ansvar, og det tager vi gerne på os. Vi har besluttet, at den grønne omstilling er en vigtig del af vores forretningsmodel, siger han.

Unihejs arbejder efter ISO9001, ISO45001 og ISO14001-certificeringerne, hvilket sikrer, at virksomheden har styr på kvalitetsledelse, miljøledelse og arbejdsmiljøledelse efter internationale standarder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.256