23948sdkhjf

Byggepartnerskab og pavillonfirma sammen om 3.000 kvm skole

På Ørestads Boulevard på Amager står en ny skole på 3.000 kvm klar efter, at den både taget turen fra Løgstør ved Limfjorden til grunden nær Øresund og er den første svanemærkede skole i Københavns Kommune. 

Skolen er leveret af pavillonfirmaet Ajos på vegne af Københavns kommunes byggepartnerskab Trust Byggeriet består af i alt 67 standardpavillonmoduler, hvilket giver et samlet areal på knap 3.000 kvm. Skolen er opført af tre fritliggende bygninger, hvor den ene er i ét plan, mens de øvrige to bygninger står i tre etager. Det skriver Ajos i en pressemeddelelse. 

Svanemærket

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke, og det tildeles kun de produkter og ydelser, der efterlever Svanemærkets miljø- og kemikaliekrav. 

Svanemærket er stiftet af Nordisk Ministerråd i 1989, og Danmark tilsluttede sig i 1997. 

Miljømærkning Danmark har ansvaret for Svanemærket i Danmark.

Pavillonmodulerne, som Ajos køber hos modulbyggeren Scandi Byg i Løgstør, er alle nyudviklede og bliver standarden for alle firmaets nye moduler. 

Skolen skal rumme ti klasser, hvilket betyder at cirka 280 elever plus skolens personale indtager lokalerne. Udover faglokaler til fag som billedkunst og natur & teknik opfyldes er der på hver etage også garderobe og toiletfaciliteter. 

Ajos står også for etableringen af overdækket cykelparkering og skure til affaldsbeholdere. Alt opføres i henhold til Svanemærkets krav. Alle processer kontrolleres løbende af Miljømærkning Danmark, som har ansvaret for Svanemærket i Danmark. Herfra fortæller direktør Martin Fabiansen, at byggeproces og det færdige byggeri bliver gennemgået af en uvildig tredjepart.

Resultatet af års arbejde

Pavillonfirmaet har i flere år arbejde mod større bæredygtighed, men har ikke - før nu - været i mål med at efterleve Svanemærkets krav, der blandt andet stilles til materialer, produktionsfasen, byggeprocessen samt affalds- og recirkuleringsfasen.

Som Ole Wamsler tidligere har fortalt til Licitationen opnåede Ajos i slutnignen af 2020 licens til at opføre svanemærkede byggerier med sine pavillonmoduler.

Ajos' svanemærkede pavillon-moduler produceres hos modulbyggeren Scandi Byg i Løgstør, men pavillonbyggerier i deres helhed skal også leve op til svanemærke-kravene for at opnå certificeringen. 

– Det er et ret detaljeret stykke arbejde. Også under opbygningen, hvor fuger, søm, maling med mere skal leve op til specifikationerne, forklarede Ole Wemsler i december. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172