23948sdkhjf

Rådgiverkæmpe vinder 6.700 kvm svømmecenter i Silkeborg

Et integreret hold med Sweco og Sweco Architects har netop vundet udbuddet om totalrådgivning for det kommende 6.700 kvm store Silkeborg Svømmecenter, der skal rumme alle brugergrupper med faciliteter til leg, bevægelse, motion og idræt. 

Fonden for Silkeborg Svømmecenter, som står for at opføre og drive det nye svømmecenter, som efter planen skal slå dørene op i første kvartal 2024 som erstatning til det gamle svømmecenter Nordvest. Det skriver Sweco i en pressemeddelelse. 

Opførelsen af svømmecentret er første skridt i Silkeborg Kommunes plan for videreudviklingen af det store, rekreative Søholt i det nordlige Silkeborg, der skal samle og bringe endnu flere idrætsgrene og faciliteter til området.  

Bedst blandt fem

Opgaven som totalrådgiver på Silkeborg Svømmecenter tiltrak sig i sin tid 12 bud, som i starten af 2021 blev skåret ned til fem fem prækvalificerede hold.

De fem hold var:

- Cowi og Arkitema

- Hundsbæk & Henriksen, Gpp Arkitekter og Laban Arkitekter

- Niras og 3XN Architects

- Rambøll, Creo Arkitekter og Skala Arkitekter

- Sweco (det daværende Årstiderne Arkitekter)

Der er tale om et 6.700 kvm stort svømmecenter med bassiner og faciliteter til både motionister og vandsportsudøvere, den legende badegæst, wellness-gæsten samt genoptræneren og brugere med handicap. 

Ifølge Leif Flemming Larsen, bestyrelsesformand i Fonden for Silkeborg Svømmecenter, er valget i den anonyme konkurrence faldet på Sweco, fordi vinderprojektet blandt andet formår at skabe de arkitektoniske og tekniske rammer for et nyt samlingspunkt, der vil emme af liv, spændende aktiviteter og indbydende faciliteter. 

Reference til Silkeborg-søbade 

Det er Swecos SwimTeam, der består af arkitekter og ingeniører med speciale i komplekse svømmebadsbyggeri, som står bag vinderprojektet. Her har man hentet stærke referencer til byens nye runde søbade i Almindsø, tegnet af Sweco Architects. 

Ambitionen er ifølge Sweco et svømmecenter, hvor brugerne oplever himmel, vand og skov fortolket til et mangfoldigt svømmebadsmiljø, hvor klimaet er behageligt året rundt. Samtidig vil en cirkelrund skive med trælameller i douglasgran fra Silkeborgskovene omkranse hele centeret.  

Visionen for svømmecenteret, der i den videre proces finjusteres og tilpasses, er at skabe tre bassinområder, der ved brug af glasvægge til rumadskillelse vil opleves som ét stort bassinrum. Idéforslaget lægger blandt andet op til et 50 m bassin godkendt til afholdelse af VM og dertilhørende tilskuertribuner med 500 siddepladser, et 25 m bassin med startskamler, udspring, klatrevæg og vandrutsjebane, familie- og legebassin, genoptræningsbassin samt et wellness-område. 

Hertil kommer et udendørsbassinet, som besøgende kan få adgang til via en kanal indefra fra bassinrummet, mens administrations- og klubfaciliteter bliver placereret på 1. sal med udkig til vandområder. 

Første spadestik bliver efter planen taget i 2. kvartal 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11