23948sdkhjf

Licitationen mener: Virksomheder skal være i bevægelse for at sikre indtjeningen

Mange virksomheder i byggeriet har lige nu så travlt, at de i kampens hede måske glemmer at få positioneret sig, så de bliver endnu bedre til at hente omsætning og indtjening. Virksomheder skal bevæge sig for at fastholde og udvide konkurrence- og indtjeningsevnen.

Det gælder også de virksomheder, som lige nu tjener gode penge på at udføre kernekompetence-opgaver. Der ville jo unægtelig også være noget galt, hvis en virksomhed i byggeriet i disse gunstige tider ikke formår at tjene penge på netop de opgaver, som de er specialister i at udføre.

Det er altid fristende for en virksomhed, som tjener penge på at udføre kernekompetence-opgaver, udelukkende at satse på netop den type opgaver. Men det er også risikofyldt, og det vil helt sikkert byde på nogle op- og nedture i forhold til konjunkturerne. Sådan er det for de fleste virksomheder i byggebranchen.

Der har i nogen tid været en vis konsolidering i branchen. Små og store aktører finder sammen. Enten i strategiske samarbejder eller i form af fusioner og opkøb.

De såkaldte M&A-advokater (Mergers & Acquisitions, fusioner og overtagelser) har da også travlt for tiden, hvor visionære virksomheder udnytter mulighederne for netop at købe op i en byggebranche, hvor mange små og mellemstore virksomheder står over for et generationsskifte, og hvor store virksomheder er åbne for fusioner og opkøb.

Det er en både nødvendig - og sund - udvikling, som skaber bevægelse i branchen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156