23948sdkhjf

Licitationen mener: Alvorlig udvikling hos rådgiverne

Manglen på ingeniører er desværre ikke en ny udvikling herhjemme. Den har været udtalt i landets rådgivningsvirksomheder igennem flere år.

Men manglen og efterspørgslen på ingeniører er efterhånden et problem i stort set alle rådgivningsvirksomheder. I den seneste konjunkturundersøgelse fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) svarede 93 pct. af virksomhederne ja til, at de mangler ingeniører. Og nu gør den samme udvikling sig også gældende i vores nabolande ifølge en ny rapport fra FRI’s europæiske organisation EFCA.

At nabolandene nu også skriger efter ingeniører er set fra en dansk synsvinkel ikke god. For det betyder jo, at det bliver sværere for ingeniørvirksomhederne at tiltrække den højtuddannede arbejdskraft fra vores nabolande. Samtidig er det selvfølgelig med til at trække lønningerne opad, fordi de gode kandidater stort set kan vælge og vrage mellem de gode jobs.

Det er derfor nu, at der skal sættes ind med øget opmærksomhed omkring de naturvidenskabelige og tekniske fag i folkeskolen. For skal vi sikre nok ingeniørkandidater i fremtiden, er det allerede i folkeskolen, interessen skal fås.

Men det løser ikke det aktuelle problem. Derfor bør regering og folketing selvfølgelig kigge på, om reglerne for at importere kvalificeret arbejdskraft fra eksempelvis landene uden for EU er smidige nok.

Noget tyder på, de ikke er det, når rådgiverne skriger efter ansatte. Derfor skal der handling til nu.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.116