23948sdkhjf

Licitationen mener: Danmark skal i den grønne førertrøje

Der har været godt gang i de politiske klimaaftaler, som har sat gang i den grønne omstilling det seneste år.

Ifølge en ny opgørelse fra Energistyrelsen er den såkaldte manko, som er de antal ton CO2, der skal reduceres med i 2030, faldet med 40 pct. fra 20 mio. ton til 11,8 mio. ton. Dermed er vejen mod det nationale mål om at reducere CO2-udledningen med 70 pct. i 2030 rykket nærmere.

Det er da også nu, at der for alvor skal rykkes, hvis det skal lykkes, og planerne om energiøer, flere el-biler på vejene og mere miljøvenlige opvarmningsformer er jo alt sammen med til at løse det.

Men der er stadig meget at hente ved at kigge på den danske bygningsmasse, som stadig er en af de store klimasyndere.

Heldigvis får stadig flere boligejere øjnene op for energirenoveringer og grønnere energi. Men vedligeholdsefterslæbet på mange offentlige bygninger er stadig stort, og hvis kommuner og staten virkelig mener det alvorligt med CO2-reduktionen er det med energirenoveringer af deres bygninger, de for alvor kan sætte ind.

I forhold til boligejerne er det en anden sag. For energirenoveringer er måske ikke så håndgribelig som at bruge pengene på nye køkkener. Derfor skal der flere incitamenter til for boligejerne, så de kommer med på den grønne vej.

Danmark skal selvfølgelig tage den grønne førertrøje på. Men det kræver fortsat hårdt arbejde at nå dertil.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125