23948sdkhjf

Demonstranter lænker sig fast til hegnet foran Aalborg Portland

En gruppe demonstranter har indfundet sig ved cementvirksomheden Aalborg Portland for angiveligt at demonstrere mod klimamål og virksomhedens udledning af CO2.

Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

På det sociale medie oplyser politiet videre, at tre af demonstranterne har lænket sig fysisk fast ved hegnet til hovedindgangen på Rørdalsvej i Aalborg.

Demonstranterne holder sig i ro på stedet og er i dialog med politet, lyder det. 

Thomas Uhd, der er bæredygtighedschef og presseansvarlig ved Aalborg Portland, siger til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at demonstrationen forløber "helt uden drama, og at de har lov til demonstrere".

- De (demonstranterne, red.) påpeger noget, der er korrekt. Nemlig, at vi skal nedbringe vores CO2-udledning, og det arbejder vi på, siger han.

- Vi mener dog ikke, at det er vejen frem, at vi skal lukke vores produktion. For så skal vi bare importere, og det er endnu dårligere for miljøet, tilføjer han.

Ifølge TV2 Nord, der har en reporter på stedet, så er der samlet i alt 30 demonstranter foran cementvirksomheden. Demonstranterne er en del af gruppen Extinct Rebellion, som har medlemmer fra hele Danmark, skriver lokalmediet.

Landets største CO2-udleder

Aalborg Portland er den danske virksomhed, der udleder mest CO2. Med en årlig CO2-udledning på 2,2 mio. ton har virksomheden et klimaaftryk, der er ti gange så stort som nummer to blandt danske virksomheder.

I september underskrev cementvirksomheden en aftale med regeringen, som forpligter Aalborg Portland til at levere reduktioner på minimum 660.000 tons CO2 og til at samarbejde om yderligere reduktioner.

I "Roadmap for bæredygtig cementproduktion i Danmark” forpligter Aalborg Portland sig desuden til et CO2-reduktionsmål på 30 pct. frem mod 2030.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141