23948sdkhjf

Verdens første designhotel hyldes

Det er ikke hver dag - og heller ikke hvert årti - at en hotel i sig selv er anledningen til en udstilling, men når det drejer sig om verdens første designhotel, og mesteren bag hedder Arne Jacobsen, så er der materiale til at fortælle en historie.

Da SAS i 1950erne indviede deres nye rute mellem USA og Skandinavien skulle det fejres med et bygningsværk, der kunne vise omverdenen det bedste inden for skandinavisk design. Opgaven var at tegne en bygning, der både var et luksushotel, et rejsebureau og en terminal, hvor passagererne kunne tjekke ind, inden de kørte til lufthavnen. Opgaven gik til den visionære arkitekt Arne Jacobsen (1902-1971).

Ikoner designet til hotellet

SAS Royal Hotel nu Radisson Collection Royal Hotel, er et arkitektonisk værk, som er gennemtænkt og gennemarbejdet helt ned til bestikket i restauranten.

Det er et arkitektonisk mesterværk, der udgøres af mange hundrede små og store elementer, der tilsammen danner ét sammenhængende hele. Mange af elementerne, som for eksempel stolene Ægget, Dråben og Svanen, bestikket og dørgrebene er blevet så stærke designikoner i deres egen ret, at mange slet ikke aner, at de i virkeligheden blev tegnet til hotellet.

Udstillingen ’SAS Royal Hotel - en kærlighedshistorie’ i DAC Passage fortæller om en bygning, der på den ene side var det mest moderne hotel i Norden, men på den anden side var udskældt i de første leveår og fik øgenavne som "Hulkortet" og "Cigarkassen" og fik førstepræmien i en konkurrence om hvilket hus, der var Københavns grimmeste.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14