23948sdkhjf

300 studerende bygger tre-etagers beboerhus på tre dage

Der har været gang i det digitale tegnebræt i denne uge, hvor mere end 300 studerende deltager i De Digitale Dage. Sammen skal de projektere et 800 kvm stort beboerhus for Himmerland Boligforening - beliggende i den nye bydel Stigsborg Brygge i Nørresundby. 

Det skriver Professionshøjskolen UCN i en pressemeddelelse. 

Der deltager i alt 14 teams med over 20 studerende i hver gruppe samt to erhvervsrepræsentanter fra entreprenør- og rådgiverbranchen. Opgaven består konkret i at give det økonomisk mest fordelagtige tilbud i henhold til BIM-baserede analyser, BIM-modeller og præsentation af løsning og proces. 

– Det er vildt spændende, og det er supervigtigt, at vi får afprøvet de forskellige nye teknologier og lærer, hvordan vi kan bruge dem til at skabe et optimalt byggeri, siger Mark Stougaard, der læser til bygningskonstruktør på 4. semester og er projektleder og i sin gruppe.

Om De Digitale Dage

De Digitale Dage er et samarbejde mellem Professionshøjskolen UCN, Aalborg Universitet og EUC Nord og foregår d. 14.-16. april 2021. I år er det 11. gang, De Digitale Dage afholdes. 

Målet med De Digitale Dage er at samle alle byggeriets parter om at afprøve og præsentere de digitale redskaber samt at simulere virkeligheden for de studerende. 

Under dagene kommer de studerende og erhvervslivet bl.a. til at arbejde med indeklima, statiske principper, energi, bæredygtighed, sikkerhed, tilgængelighed, tidsplan, økonomi, byggepladsindretning og Building information management (BIM). 

De studerende kommer fra en række forskellige uddannelser inden for byggeriet, bl.a. bygningskonstruktører, ingeniører og tømrer- og murerfagene. Derudover er financial controller-studerende med til at stå for finansieringsmodellerne. Også studerende fra UCN’s bygningskonstruktøruddannelse i Vietnam er med.

– Alt det, jeg har lært de sidste to år, har jeg skullet bringe i spil i min rolle som projektleder for så stort et team. Jeg har fået en forståelse for, hvor mange der skal agere og samarbejde i et byggeriprojekt som det her, samtidig med at jeg skal styre og koordinere alle led i processen, siger han også om processen.  

Digital afvikling af digitale dage

Det er 11. gang, De Digitale Dage, som Professionshøjskolen UCN, Aalborg Universitet og EUC Nord står bag, løber af stablen. Sidste år satte corona-pandemien en stopper for arrangementet, og i år samles de mange studerende da heller ikke fysisk, men sidder bag hver deres skærm og samarbejder via Teams. 

De Digitale Dage er med andre ord blevet endnu mere digitalt. 

- De Digitale Dage er et unikt koncept, hvor studerende som repræsenterer alle byggeriets parter samles om at afprøve og præsentere de nyeste digitale redskaber. Der er brug for endnu mere digitalisering i byggebranchen, og det opnår vi blandt andet ved at klæde de studerende på til digitalt samarbejde, nye digitale teknologier og kommunikationsformer, fortæller Søren Nissen, projektleder for de Digitale Dage og lektor på UCN’s byggeriuddannelser, i pressemeddelelsen. 

Dommerkomiteen har en uge til at vurdere de studerendes forslag, og vinderne kåres fredag d. 23. april.

Resultaterne fra De Digitale Dage opsamles i såkaldte læringsprodukter, som skal skabe værdi for den danske byggebranche og byggeriets uddannelser på alle niveauer i Danmark. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.188