23948sdkhjf

Eurodan-Huse indgår 200 millioners aftale med entreprenørerne for øje

XL Byg Brejnholt Vejle og Eurodan-Huse har indgået et samarbejde, der i første omgang handler om materialer til at bygge sokler til enfamiliehuse. 

– Vi bygger mange huse, og har selv sagt behov for mange sokler. Derfor giver det god mening at indgå et strategisk samarbejde med en partner, der kan levere materialer i store mængder, og til konkurrencedygtige priser, siger Ole Torp, indkøbschef hos Eurodan-Huse, i en pressemeddelelse om partnerskabet. 

Aftalen går ud på, at typehusfirmaets forskellige entreprenører, som opfører sokler, nu kan købe materialer via en indkøbsaftale, der grundet den store samlede volumen er mere fordelagtig, end hvad den enkelte entreprenør ellers kan få.

– Konkurrencen i markedet er hård. Og det er ikke kun konkurrencen om kunderne, men også om de bedste håndværkere. På den her måde gør vi os selv til en mere attraktiv partner for entreprenørerne, lyder det fra Thomas Dahl, adm. direktør hos Eurodan-Huse, i meddelelsen. 

En af husbyggerens udfordringer var, at entreprenørerne har andre kundeprojekter, og hvis de tager Eurodan-Huses indkøb ud af deres samlede indkøb, medfører det højere priser for dem på det øvrige. Løsningen var derfor et fordelsprogram, hvor den enkelte entreprenør kan trække på typehusfirmaets indkøbsaftale til alle sine projekter. 

Sikrere sig en stor mængde ordrer

Fra XL BYG Brejnholts side betegner man aftalen som vigtig, fordi den viser firmaet som en stor kapacitet i branchen og baner vejen for lignende samarbejde i fremtiden. Og så er aftalen også en fast indtægtskilde. 

– Ved at indgå en aftale som denne, sikrer vi os selv en stor mængde ordrer. Samtidig slår vi vores position fast: XL Byg Brejnholt er en stærk samarbejdspartner også for de store spillere i branchen, siger Mogens Gram, direktør hos XL Byg Brejnholt i Vejle. 

Nu da aftalen er indgået, skal parterne fortsætte arbejdet med at afdække potentialet for den enkelte entreprenør og indgå individuelle aftaler. 

– Der muligheder for optimering af aftalen gennem standardisering, treparts aftaler, logistik optimering osv. Alt sammen noget der er med til at øge værdiskabelsen for alle parter, siger Ole Torp afslutningsvis.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14