23948sdkhjf

Erstatningshavn til op mod 100 millioner i udbud: Skal indlede 3,4 milliarders projekt

Københavns nyeste bådehavn er netop sendt i udbud af Vejdirektoratet. Den skal ligge i Nordhavnen og anlægges over de kommende år ved Færgehavn Nord.

Der er dog tale om en midlertidig én af slagsen, en såkaldt erstatningshavn, som skal gøre det muligt at anlægge en 1,4 km lang Nordhavnstunnel mellem Svanemøllen og Kattegatvej i Nordhavnen.

Før arbejdet på det cirka 3,4 mia. kr. dyre tunnelprojekt kan gå i gang, skal omkring halvdelen af den store bådehavn Svanemøllehavnen, der er Danmarks største lysbådehavn, nemlig ryddes for at gøre plads til til en central del af anlægsarbejdet. Tunnelen skal simpelthen gå lige under havnen.

Erstatningshavnen skal agere midlertidig kaj-plads til de mange både derfra, mens arbejdet med tunnelen står på.

Plads til 600 sejlere

Opgaven er udbudt som hovedentreprise og omfatter beskyttende mole, bådbroer, samt klubfaciliteter og parkering på land til brugerne af lystbådehavnen.

- Vi søger virksomheder, der kan etablere en komplet lystbådehavn for os, siger seniorprojektleder i Vejdirektoratet Silas Nørager i en pressemeddelelse.

- Færgehavn Nord bliver det nye klubsted for omkring 600 lystsejlere, der tidligere har holdt til i Svanemøllehavnen. Med erstatningshavnen skal vi have skabt et sted, hvor sejlerne kan lide at komme i en årrække, siger han.

Op mod 100 mio. kr.

Udbuddet bliver videre et offentligt EU-udbud med tildelingskriteriet ”bedste forhold mellem pris og kvalitet."

Vejdirektoratet har ikke angivet en præcis værdi af hovedentreprisen, men i stedet et prisspænd på mellem 50 og 100 mio. kr. Det er derefter i princippet markedet, der afgør den endelige pris, oplyser Vejdirektoratet til Licitationen.

Havnen vil blive anlagt fra efteråret 2021 og stå færdig i sommeren 2022, så både fra Svanemøllehavnen kan rykke ind i løbet af efteråret samme år, regner Vejdirektoratet med. Nordhavnstunnelen ventes færdig i 2027.

Vejdirektoratet har endnu ikke valgt en tunnelentreprenør, men har tidligere udmeldt, at  opgaven formentlig sendes i udbud medio 2021. Selve tunnelentreprisen ventes at få en værdi på knap 2 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203