23948sdkhjf

Licitationen mener: Kommuner skal tænke langsigtet

Tid og økonomi er vigtige mantraer i kommunale byggeprojekter.

For de kommunale skattekroner skal selvfølgelig bruges på den mest fornuftige vis, ligesom de kommunernes anlægslofter bestemmer, hvor dyrt landets kommunerne kan bygge.

Det sætter selvfølgelig nogen gange sine begrænsninger i materialevalget på skoler, plejehjem og andre kommunale bygninger. Begrænsninger som ifølge landets arkitekter i Arkitektforeningen gør, at kommunerne ofte bygger alt for ringe og alt for hurtigt. Kommunerne tænker ganske enkelt ikke i langtidsholdbare materialer, og det gør det ofte svært for arkitekterne at tænke deres projekter ind i en større bæredygtighedsstrategi.

Det kan jo undre, at langt flere kommuner ikke i højere grad tænker de bæredygtige og langtidsholdbare materialer ind i deres projekter.

For på lang sigt kan det selvfølgelig godt svare sig, at nye skoler og idrætshaller ikke skal renoveres og vedligeholdes inden for en kortere årrække.

I flere kommuner stiger befolkningstallene, og dermed er der et naturligt behov for nye institutioner eller udbygninger af samme.

Institutionsområdet er i forvejen en dyr post i de kommunale budgetter. Dermed bør kommunerne selvfølgelig også tænke langtsigtet, når det gælder nybyggeri og renoveringer. Det indebærer også flere langtidsholdbare materialer. Det er godt for bygningerne, men også for de kommunale budgetter.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204