23948sdkhjf

Boliger til en halv milliard står færdige i ny Aarhus-bydel

Der er lagt sidste hånd på anden etape af det nye grønne boligkvarter Åbyen ved Åbyhøj i Aarhus.

Det oplyser bygherren, Industriens Pension, som netop har fået overdraget 190 indflytningsklar lejligheder i Ådalshaset, ét af nybyggerierne på den gamle fragtmandscentral.

Byggeret på cirka 16.800 kvadratmeter er fordelt på mange forskellige lejlighedstyper på mellem 56 og 126 kvadratmeter. Herudover indeholder ejendommen en parkeringskælder med 92 p-pladser.

- Med købet af Ådalshuset har vi fået endnu en moderne boligejendom, der er beliggende centralt i Aarhus, og som er i tråd med vores strategi om at udbygge porteføljen af boligudlejningsejendomme”, siger ejendomsdirektør i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen i pressemeddelelsen.

Den ny bydel har tidligere været domineret af en række ældre erhvervsejendomme, der er blevet nedrevet til fordel for hovedsageligt boligbyggeri.

Første etape i omdannelsen bød på 41.000 kvm boliger, mens den spritny etape 2 har omfattet 51.000 kvm. boligbyggeri til lige omkring 500 mio. kr., fremgår det af projektbeskrivelsen. 

Raundahl & Moesby har bygget som totalentreprenør, mens tegnestuen Luplau & Poulsen Arkitekter har slået stregerne. Ingeniør’ne har ageret rådgivende ingeniør, og Niras bygherre-rådgiver. KPC Ejendomsudvikling har stået for projektudviklingen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.169