23948sdkhjf

Licitationen mener: Infrastrukturplan i allersidste øjeblik - men nøl har kostet dyrt

Licitationen-Byggeriets Dagblad kritiserede umiddelbart før påske her på lederplads regeringen for at nøle med planerne for infrastruktur-investeringer. Vi gik så langt som til at være bekymrede for, om transportminister Benny Engelbrecht havde gemt planerne så langt væk i skuffen, at han ikke kunne finde dem.

Nu har transportministeren imidlertid fundet planerne. Og uanset om man så mener, at investeringerne er for store eller for små, om planerne skævvrider Danmark eller om de nye broer og motorveje er en trussel for miljøet, så skal ministeren have ros for - omsider - at have præsenteret en infrastrukturplan.

For mens ministeren har nølet, så har virksomheder i anlægsbranchen sendt medarbejdere hjem og kigget bekymret på maskinparken, som står bomstille. De seneste år har anlægsbranchen måttet skære godt hver femte stilling fra i en tid, hvor resten af byggebranchen ellers har klaret frisag.

Med oplægget til en ny infrastrukturplan er der håb forude. Men der går en rum tid før planen udmønter sig i arbejdspladser. Det er nemlig sådan med infrastrukturprojekter, at det ikke er noget, som man bare lige beslutter og så sætter i gang dagen efter.

Derfor skal transportministeren også have på puklen for ikke allerede i efteråret 2019 at have præsenteret en plan. Det ville have betydet, at der nu halvandet år efter kunne have været gang i nogle af de mange projekter.

Anlægger man en mere positiv holdning, så må det være; bedre sent end aldrig!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141