23948sdkhjf

Licitationen mener: Arbejdsmiljø er et vigtigt parameter for fremtidens ansatte

En ny arbejdsmiljøpulje på 105 mio. kr. er blevet frigivet af Arbejdstilsynet. Den skal frem mod 2023 rette op på, at mange danskere hver dag kommer ud for arbejdsulykker, nedslidning og dårligt psykisk arbejdsmiljø, når de går på arbejde.

Puljen er målrettet virksomheder med op til 50 ansatte, og dermed er den for mange bygge- og anlægsvirksomheder en oplagt mulighed til at få midler til arbejdsmiljørådgivning, fysisk træning og afprøvning af tekniske hjælpemidler.

Selvom bygge- og anlægsbranchen uomtvisteligt er nået langt med arbejdsmiljøforbedringerne inden for de seneste 10 til 20 år, kan den ikke løbe fra, at det stadig er en af de brancher, hvor de ansatte bliver nedslidt i hurtigere grad end andre.

Heldigvis er ikke mindst de tekniske hjælpemidler blevet betydelig bedre. Spørg bare mureren eller brolæggeren rundt om på byggepladserne.

Men det kan blive meget bedre. Skal bygge- og anlægsbranchen for alvor klare sig i kampen om de unges gunst, skal branchen ikke have et ry med øget nedslidning.

Derfor skal der udvikles flere tekniske hjælpemidler, som forbedrer arbejdsmiljøet. Det kræver ikke mindst øget innovation i bygge- og anlægsbranchen, og det kan kun ske, hvis hele byggeriets værdikæde kommer i spil.

Både bygherrer, entreprenører og rådgivere har en interesse i, at branchen har et godt arbejdsmiljø. Det skaber ikke kun sikrere byggepladser, men også mere attraktive arbejdspladser i fremtiden.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11