23948sdkhjf

Licitationen mener: Danske rådgivere skal smede nu

November måneds præsidentvalg i USA viste, hvor splittet et land USA er. Fronterne mellem præsidentkandidaterne Joe Biden og Donald Trump var trukket skarpt op, ligesom tilhængere af de to kandidater ikke just var hinandens bedste venner.

En ting var Biden og Trump dog enige om: USA har brug for massive infrastrukturinvesteringer.

Den nye præsident, Joe Biden, foretrækker dog en mere grøn og bæredygtig vej for infrastrukturen, og det er rigtig godt nyt for de danske rådgivervirksomheder, hvor eksempelvis Cowi, Niras og Rambøll har store kompetencer.

Noget kan måske også tyde på, at danske ingeniør- og rådgivervirksomheder har ville være på forkant med den bæredygtige udvikling i USA. Antallet af nordamerikanske kontorer og datterselskaber er således steget fra 1.100 til 1.950 i løbet af 2020 - en stigning på 77 pct.

Det er en glædelig udvikling, for generelt har danske rådgivere - og arkitekter for den sags skyld - et rigtig godt internationalt ry. Og kan de komme med på det grønne, amerikanske infrastruktureventyr, så åbner der sig endnu større indtjeningsmuligheder for virksomhederne.

Det vi l komme hele den danske rådgiverbranche til gode.

Rådgivertalenter får mulighed for at høste gode erfaringer på det amerikanske marked, og det kan i sidste ende forplante sig til de mindre rådgivervirksomheder.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125