23948sdkhjf

Entreprenør på plads til besøgscenter for verdensarv på Østsjælland

Næste år kan du komme helt tæt historien om den globale katastrofe og starten på det liv, vi kender i dag, i et nybygget center for verdensarven, Stevns Klint Besøgscenter, hvor C. C. Brun Entreprise netop har vundet licitationen på det praktiske byggeri. 

– Aftalen med C. C. Brun er endnu en vigtig milepæl i fondens arbejde med at opføre det nye besøgscenter for verdensarven, der skal stå klar til næste år. Det er noget, jeg har set frem til, og jeg glæder mig til at se arbejdet skride frem og tage form, udtaler formand for Fonden Stevns Klint Besøgscenter, Anette Mortensen, i en pressemeddelelse fra fonden. 

Besøgscentret placeres nedgravet i den nordøstlige ende af Boesdal Kalkbrud. Uden for besøgscentret kommer der til at gå en sti, som forbinder ankomstområde, 'UNESCO-væggen' med alle lagene i klinten samt kystlinjen, hvor klinten toner frem og ikke mindst besøgscentret.

Stevns Klint og besøgscentret

Stevns Klint blev optaget som UNESCO Verdensarv i 2014, fordi det er det bedste sted i verden at se sporene fra den asteroide, der for 66 mio. år siden var medvirkende til at mere end 50 pct. af alt liv på Jorden uddøde. 

Boesdal Kalkbrud har været aktivt kalkbrud indtil 1978. I kalkbruddet står stadig Pyramiden, som blev brugt til opbevaring af knust kalk, en mindre tørrelade samt resterne af to skaktovne. 

Opførelsen af et besøgscenter er gjort mulig via en generøs donation på 80 mio kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Projektering betød markante ændringer

Valget af entreprenøren fra Herlufmagle kommer efter, at Praksis Arkitekter sidste år vandt konkurrencen om det kommende besøgscenter for verdensarven. 

– Siden vi valgte Praksis Arkitekter som tegnestue har vi gennemført et omfattende projekteringsarbejde, hvor skitserne fra arkitektkonkurrencen har skullet omsættes til virkelighed. Det har medført en stribe ændringer både ude og inde for at få økonomi, udstilling og praktiske forhold til at gå op i en højere enhed, forklarer Anette Mortensen og fortsætter: 

– Den nok mest synlige forandring er, at den stele, som var planlagt som vartegn og indgang oven på besøgscentret udgår. Indgangen til besøgscenteret bliver på den måde forenklet og sker nu kun fra den nye sti foran besøgscenteret, som forbinder ankomstområde og UNESCO-væggen. Projektet falder nu endnu mere diskret ind i landskabet, end det gjorde før. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.158