23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Styrelse har fejlet i inspektioner

To kontrolbesøg hos danske producenter af byggestål på fire år. Det virker ikke af meget, og slet ikke når man tager i betragtning, at der findes 700 virksomheder, der producerer stålkomponenter til byggeri.

Men det er fakta ifølge en undersøgelse som Tekniq Arbejdsgivernes branchemagasin Industri & Teknik har gennemført.

Det er Sikkerhedsstyrelsen og Bolig- og Planstyrelsen, som står for kontrollen af CE-certificeringerne af byggestål, og antallet af kontrolbesøg er ganske enkelt ikke godt nok.

Der foreligger ingen tal for, hvor mange gange ikke-certificerede stålkomponenter har fundet vej til danske bygningskonstruktioner. Men chancen for, at det sker er en katastrofe for sikkerheden i dansk byggeri.

Sikkerhedsstyrelsen erkender selv over for branchemagasinet, at styrelsen ikke har haft fokus på området for byggestål de seneste to år. Her har tiden været brugt på andre produkter eksempelvis røgalarmer, og ellers lader man det være op til fabrikant og importør, at produkterne lever op til CE-reglerne.

Det er jo som at lade ræven vogte gæs. Det siger jo sig selv, at det uanset hvad åbner op for snyd med byggestål. Og det er at grine de producenter, som har brugt store ressourcer på at få en CE-mærkning, lige op i ansigtet, at myndighederne faktisk ikke tager deres forretning seriøst.

Om de to styrelser bør "udlicitere" deres kontrol til andre er en politisk beslutning. Men under alle omstændigheder er deres indsats de seneste fire år ikke god nok. Det vidner om, at styrelserne ikke tager stålproducenterne og byggebranchen videre seriøst.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126