23948sdkhjf

Tvillinger bygger boliger i Graastens gamle gigthospital

Bygge- og boligudlejningsfirmaet Grønnely har købt det det tidligere gigthospital i Graasten af statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme. Det oplyser sidstnævnte i en pressemeddelelse. 

Den imponerende hovedbygning med udsigt over vandet blev opført i 1883 som kurhotel. Med årene er der foretaget om- og tilbygninger til den unikke ejendom, der har en grund på 8.700 kvm. Fra 1956 til 2019 fungerede ejendommen som gigthospital. For to år siden flyttede gigthospitalet til nye faciliteter, og derfor overtog Freja Ejendomme den historiske ejendom fra Region Syddanmark. 

Den nye ejer er meget begejstret for købet af ejendommen. Det fortæller adm. direktør i Grønnely, Peder Blak, som sammen med tvillingebroren Kristian står bag firmaet. 

– Vi er meget stolte over at være den nye ejer af den her smukke ejendom i Graasten. For os er det helt særligt at overtage et sted med så meget historik og atmosfære, siger Peder Blak i pressemeddelelsen og løfter sløret for, hvad projektet går ud på: 

– Vi vil omdanne de eksisterende bygninger til eksklusive og moderne seniorboliger med respekt for ejendommen og historikken. Vi bevarer naturligvis alle bygninger og renoverer indvendigt med det formål at præsentere nogle af Graastens bedste seniorboliger med den smukkeste placering og bedste udsigt i hele byen.

Genbrug er god brug for Grønnely

Grønnely, som blev stiftet i 2001 af tvillingebrødrene Peder og Kristian Blak, har fokus på genbrug, og det er – med firmaets egne ord – den fornemmeste opgave at finde og ombyggeejendomme, der ikke længere er i brug, oftest offentlige bygninger som tidligere skoler eller centre. 

Firmaet etablerer CO2-venlige boliger med tilhørende grønne omgivelser uden for storbyen. 

Al byggeri sker med det formål at kunne præsentere familier og seniorer for nye boligmuligheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125