23948sdkhjf

Casa renoverer 332 boliger i Valby

Om kort tid går Casa i gang med renoveringen af Henriksgårdens 332 almennyttige boliger i Valby. Det er Hovedstadens Almennyttige Boligselskab II, som har valgt den østjyske entreprenør til opgaven. Projektet blev vedtaget med et stort flertal blandt beboerne, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

Overordnet får alle boliger deres altan renoveret eller opsat ny altan, hvis der ikke er altan i forvejen, og alle boligernes badeværelser vil undergå en gennemgående renovering. Derudover vil der i stueetagen blive etableret tilgængelighedsboliger. 

Fakta: Renovering af Henriksgården

  • Bygherre: Hovedstadens Almennyttige Boligselskab II
  • Antal boliger: 332
  • Totalrådgiver: AI A/S
  • Hovedentreprenør: Casa
  • Byggeperiode: Foråret 2021 – 2024

Renoveringen indeholder samtidig flere bæredygtige initiativer. Alle bygninger får ekstra isolering på ydermurene, nye murstensfacader, nyt tag og ventilationsanlæg. Samtidig bliver der isat energibesparende vinduer og opgangsdøre, og der bliver installeret solcelleanlæg på taget. Forventningen til solcelleanlægget er, at 25-30 pct. af beboernes elforbrug vil blive dækket den vej. 

Boligerne i Henriksgården blev opført i 1968 og er placeret langs Vigerslevvej. Mellem de enkelte bygninger er der grønne områder med legepladser, boldbaner og kælkebakke. I bebyggelsen er der garager, selskabslokale samt fællesvaskeri og i området er der både supermarkeder, skole og børneinstitutioner. 

Renoveringsprojektet kommer med finansiel støtte fra både Landsbyggefonden og Københavns Kommune, hvilket muliggør denne omfattende renovering, som ifølge udbudsmaterialet ligger på anslået 340 miio. kr.

Renoveringen af Henriksgården kommer til at foregå i etaper og forventes at stå færdigt i 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125