23948sdkhjf

Komatsu opgraderer populære minigravere

Der er i bogstavelig forstand både noget til gården og til gaden i en opdatering, som Komatsu netop har foretaget af flere af den japanske maskinkæmpes minigravere. Det fortæller importøren, Scantruck i en pressemeddelelse.

Den direkte anledning er de nye Stage V-motorer, som på alle måder lever op til de nye krav om hensyn til miljøet.

Komatsu-konstruktørerne har så valgt at supplere ved at give maskinerne ekstra point både på teknik og bekvemmelighed.

De nye Stage V-modeller, der lanceres fra den danske importør, Scantruck A/S, her i foråret, er både PC24, PC26 og PC58, alle med tilføjelse af den nye seriebetegnelse MR-5.

- Det er tre af vores størrelsesmæssigt populære modeller og virkelig gode sællerter. Den nye PC24MR-5 vejer 2560 kg, og det er en helt ideel vægt for rigtig mange brugere, fordi den lige er bygget til at gå på en standardtrailer og dermed er særdeles let at transportere med rundt. Ellers har den samme kvaliteter som den lidt tungere PC26MR-5, forklarer produktchef Kasper Vissing hos Scantruck.

Plads i kabinen

Selv om der er tale om "short radius"-maskiner, som er kompakte og nemmere at manøvrere med, gælder for både PC24MR-5 og PC26MR-5, at Komatsu har fundet ekstra plads i kabinen i forhold til tidligere modeller.

- Mange minigravere er jo arbejdsplads for maskinførere, som tilbringer adskillige timer i kabinen hver dag, og tillige stiger ind og ud af maskinen mange gange. Derfor er det vigtigt både for bekvemmeligheden og for arbejdsmiljøet, at der er god plads, især ved adgangen ind i kabinen. Det har Komatsu formået at skabe i de nye kabiner, siger Kasper Vissing.

Teknisk har fabrikken ændret på designet af kongestolen på en måde, som sikrer bedre og mere effektiv ydelse, og de nye MR-5-modeller har fået nemmere adgang til motorrummet og dermed optimering af den daglige service.

I seks-tons-klassen har Komatsu lanceret en PC58MR-5-maskine, som på mange områder minder om den kendte PC55, men trumfer med 400 ekstra kilo.

De er lagt til maskinens kontravægt, men der er stadig tale om en haleløs "short radius-maskine", så PC58MR-5 også er ideel, selv om der måske er trange pladsforhold på arbejdsstedet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14