23948sdkhjf

Tophold viger for Liebherr

Det var ikke en hvilken som helst tilfældig fodboldbane, som stort set to fulde fodboldhold af mobil- og bæltekraner indtog.

Og det var ikke en hvilken som helst fodboldklub, der rykkede ud for at give plads for Team Liebherr i stærkeste opstilling.

Spaniens kongelige klub, Real Madrid, får i øjeblikket renoveret sin hjemmebane. Et af verdens mest berømte fodboldstadions, Santiago Bernabéu, ligger brak, men åbner igen i 2022 som et fantastisk, ultramoderne stadion klar til nye triumfer som hjemmebane for både Real Madrid og såmænd også det spanske fodboldlandshold. En operation, der har krævet et helt team af flere end 20 kraner og entreprenørmaskiner.

Tre-krans angreb

Kranfirmaet Gruas Aguilar, som også har hjemme i den spanske hovedstad, har i perioder haft 18 Liebherr-mobil- og larvebåndskraner med løftekapacitet fra 40 til 1200 tons i sving samtidig.

Kranfirmaet stillede med et tre-krans angreb bestående af en Liebherr LR 1600/2 og en LR 1600/2-W samt en Liebherr LR 1800-1.0. Angrebs-trekløveret udførte en bred vifte af hejsearbejde, hvor blandt andet de gigantiske bjælker til Santiago Bernabéus nye tagkonstruktion blev hejst på plads.

En Liebherr LR 1800-1.0 larvebåndskran med kapacitet til 800 tons tog rollen som playmaker, hvor den brillerede med sin høje kapacitet, sine kompakte dimensioner og fleksibilitet.

Arbejdsbetingelserne på midtbanen og i centrum af byen var ganske komplekse på grund af meget begrænset plads, tunge belastninger og store radier.

Taktikken på plads

Før kranfolkene gik i gang med de store og komplicerede dele af projektet, blev der nøje lagt taktik. Hvert hejs blev på forhånd simuleret på en computer med byggeteamet.

Santiago Bernabéu er et af Madrids helt markante vartegn. Det er opkaldt efter Don Santiago Bernabéu, som oprindelig var spiller og derefter træner, før han blev præsident for Real Madrid. Byggeriet af det oprindelige stadion begyndte i 1944 under Anden Verdenskrig, og det blev så åbnet i 1947.

Stadionet kan rumme godt 81.000 tilskuere, og foruden altså at være blandt verdens mest berømte af sin art, er det tillige blandt de største. Det europæiske fodboldforbund UEFA har udstyret Santiago Bernabéu med fem stjerner.

Det er et maksimale, et stadion kan få. Med fem stjerner må arenaen huse de største finaler som Champions League og VM. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.281