23948sdkhjf

Gode erfaringer sender opgave ved Vejle til østjysk halbygger

Den anden opgave på kort tid i Grejs ved Vejle er landet hos Dansk Halbyggeri. Halbyggeren fra Hinnerup skal i denne omgang opføre en ny, separat beliggende bygning med undervisningsværksteder til Grejs Friskole. 

Da borgerne i Grejs samlede penge sammen til at bygge et nyt kulturcenter, vandt Dansk Halbyggeri opgaven og opførte huset i 2018-19. Grejs Kulturcenter og Grejs Friskole ligger side om side, men har forskellig ledelse. Da Friskolen nu skal udvide, har de lokale i skolebestyrelsen valgt igen at bede den østjyske halbygger om at stå for byggeriet. 

– Friskolen kom til os, da vi var færdige med at opføre kulturcentret, og det er en stor tillidserklæring og noget, der gør indtryk, siger markedschef Poul Bo Petersen, Dansk Halbyggeri, i en pressemeddelelse.

Fakta: Udvidelse af Grejs Skole 

Bygherre: Grejs Friskole 

Totalentreprenør: Dansk Halbyggeri

Byggeperiode: April - oktober 2021 

Sum: Cirka 6 mio.kr.

– Det er samtidig et spændende projekt - en kvart cirkulær bygning med et moderne udtryk, - spændende, fordi det viser spændvidden inden for effektivt, prisdygtigt byggeri af den type, vi er specialiseret i at opføre for forskellige kundesegmenter, fortsætter han. 

Dansk Halbyggeri står selv for projektering og byggestyring, mens hovedparten af de fysiske byggearbejder overdrages til eksterne fagentreprenører, og i den kommende tid inviteres disse ind til at udføre de forskellige fagentrepriser. 

Lærere tegnede drømmehuset 

Friskolens nye bygning skal danne ramme for skolens kreative fag som håndværk og design, billedkunst, ligesom den nye bygning også tænkes anvendt af skolens SFO. 

Bygningen har som nævnt en kvartcirkel-formet grundflade og udføres i et designmæssigt look, der matcher skolens eksisterende bygningsanlæg. Udvendigt fremstår bygningen med en sort træbeklædning og en tagpapdækning. Indvendigt fremstår bygningen med et råt udtryk, som er spiller op til den fremtidige anvendelse og de forskellige kreative aktiviteter. Der er højt til loftet, og store vinduespartier er med til at sikre et godt lysindfald og indeklima. 

– Lærerne blev bedt om at tegne deres drømmebygning med hensyn til funktionalitet og udtryk. Det har vi så sammen med Dansk Halbyggeri bearbejdet, så det hele efterfølgende er gået op i en både designmæssig, funktionel, byggeteknisk og økonomisk enhed, fortæller skoleleder Karina Mellin Døssing i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109