23948sdkhjf

Raundahl & Moesby opfører stærkt debatteret kontorejendom i Aarhus

Endnu en markant og debatteret kontorbygning er på vej i hjertet af Aarhus, nærme bestemt på Europaplads 6-8. 

Bygningen med 16.000 kvm fordelt på otte etager er nu godkendt af myndighederne, skriver Luplau & Poulsen Arkitekter, der i samarbejde med Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma er blevet valgt til at projektere det nye kontorhus, på sin hjemmeside. 

Selskabet Europa Plads ApS er bygherre på projektet. Her er idémanden Finn Bach Petersen samt Poul Kristiansen anført som direktører i Det Centrale Virksomhedsregister. 

Totalentreprenør Raundahl & Moesby står for gennemførelsen af projektet. 

Bjarne Hammer fra arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen har været ansvarlig for husets arkitektur og udførte de første skitser i 2010. 

Dermed har både bygherre, entreprenør, arkitekter og rådgiver base i Aarhus.  

Schmidt Hammer Lassens oprindelige tanker og idéer føres videre i projekteringen med fokus på at huset udføres i høj kvalitet og udtryksfuld arkitektur, lyder det fra Luplau & Poulsen Arkitekter. 

10 etager er skåret væk 

Huset har, med sin centrale beliggenhed og synlighed i byen, været omdrejningspunkt for stor debat. 

De oprindelige højhusplaner gik op i hele 18 etager, en model der dog blev reduceret til ni. Og i forbindelse med mødet den 18. november sidste år, hvor Aarhus Byråd endelig godkendte projektet, blev højden reduceret med yderligere én etage til de otte etager og 35 meter, som nu bliver realiseret. 

Fra folkene bag lyder det, at bygningen med sine udadvendte funktioner i stueplan og den arkitektoniske bearbejdning være med til at skabe nyt byliv i området og blive en flot pendant til Aarhus markante kulturhus Dokk1, som Schmidt Hammer Lassen også har formet.​

Udover de publikums orienterede aktiviteter, som restauranter og butikker i stueetagen, vil det nye hus danne rammen for flere firmaer på de enkelte etager. 

Målet er at huset skal DGNB certificeres til guld.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109