23948sdkhjf

Glem nu ikke erhvervsuddannelserne i en genåbning

Det som danskerne og erhvervsliv har længtes efter at høre i flere uger, blev tirsdag skrevet på Twitter af sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Kontakttallet er nu så langt nede, at der er plads for en yderligere genåbning af samfundet, hvis det sker under kontrollerede forhold.

Der er uden tvivl mange skoleelever, liberale erhverv og storcentre, som håber, at en genåbning omfatter dem. Men også landets mange erhvervsskoleelever bør rende rundt i øjeblikket med et stort ønske om at vende tilbage til høvlebænke og murerskeen.

For den lange nedlukning er ikke specielt fordelagtig for de elever, som ikke er i praktikophold. Du kan ganske enkelt ikke få de praktiske fag ind under huden ved at sidde bag computerskærmen derhjemme.

For de elever som har en svendeprøve lige om hjørnet, er det endnu mere pressererende, at de får lov til at vende tilbage til erhvervskolerne.

Det bør kunne ske under kontrollerede forhold med færre elever på hvert hold og med ugentlige tests som et krav.

Alle i samfundet har brug for at komme tilbage til hverdagen, men med erhvervsskolerne handler det ikke kun om lærlingenes faglige niveau, som kan lide skade under en nedlukning. Det handler også om kvaliteten af fremtidens faglærte arbejdskraft, der risikerer at lide skade, hvis ikke erhversskolerne snart åbner.

Derfor skal erhvervskolerne ikke glemmes i en genåbning. Det er ikke kun for elevernes skyld, men faktisk også fremtidens faglærte arbejdskraft, som står på spil.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156