23948sdkhjf

For 180 millioner ældrecenter i Hjørring finder sin vinder

Niras, Skaarup Landskab og Cubo vinder konkurrencen om Nyt Vendelbocenter i Sindal, som med 96 plejeboliger bliver Hjørring Kommunes hidtil største. Et enigt bygherreudvalg pegede på vinderforslaget, skriver Hjørring Kommune i en pressemeddelelse. 

Byggeriet bliver på samlet cirka 10.000 kvm, og byggeriet har et budget på cirka 180 mio. kr. I de kommende måneder skal de sidste tegninger på plads i samarbejde med de fremtidige brugere af centeret. 

Udover at være et hjem for borgere, der ikke længere kan klare sig selv i eget hjem, skal det nye Vendelbocenter indeholde et aktivitetscenter for ældre borgere, træningsfaciliteter til genoptræning samt en sygeplejeklinik. Desuden skal der være plads til de mange frivillige, der hjælper til på centeret, og til foreningen Solgårdens Venner. Der arbejdes også på at skabe et cafétilbud på centeret, hvor borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne eksempelvis kan betjene en café. 

Plejecenteret opføres efter DGNB-Guld standarden med en helhedsorienteret tilgang, der vil sikre et sundt, inkluderende og klimavenligt byggeri.

Hjemlighed og tryghed er afgørende 

Fra Cubo lyder det blandt andet, at projektet er som helhed udviklet med et solidt afsæt i den menneskelige dimension; både for beboere, personale og besøgende. Og netop det at finde en samarbejdspartner der forstår, hvordan hjemlighed og tryghed bliver en del af så stort et byggeri, fremhæver Chelina Bagger (S), der både er næstformand i Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget og formand for bygherreudvalget, også om valg af vinderhold. 

- Cubo Arkitekter har vist, at de formår at skabe et stort ældrecenter uden at gå på kompromis med følelsen af hjemlighed. Det har været meget vigtigt for mig, og for resten af bygherreudvalget, at sikre, at alle beboere – også beboere med en demenssygdom – skal kunne føle sig trygge og godt tilpas i det nye ældrecenter. Det skal jo være deres hjem, siger Chelina Bagger i pressemeddelelsen og fortsætter: 

- Det nye Vendelbocenter er mere end et ældrecenter. Der kommer til at være mange mennesker, der har sin daglige gang i huset. Her skal vi også tænke på de mange frivillige, som Sindal er kendt for, og som i dag har til huse på Vendelbocentret. 

Første spadestik bliver, efter planen, taget i efteråret 2021. Det nye Vendelbocenter forventes klar til indflytning i midten at 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14