23948sdkhjf

Licitationen mener: Vanvittige arealkrav sender byggecenterkæde i knæ

Jamen for pokker da! Der er vist ingen, der driver virksomhed, som ikke forstår den hårde kritik, som adm. direktør i Bauhaus, Mads Jørgensen, retter mod arealkravene i den seneste genåbning i skyggen af corona.

Selvom Bauhaus, ligesom de øvrige byggecenterkæder, stadig har åbent for professionelle håndværkere og også via click-and-collect kan handle med private kunder, så kan man godt forstå, at Bauhaus-direktøren er frustreret over situationen. Han kalder det fuldstændig gak og unfair, fordi det forvrider konkurrencen. Og han er ikke i tvivl om, at Bauhaus alene i marts ser ind i stort, tocifret milliontab på bunden.

Om sympatien for Bauhaus-direktøren kan formå regeringen til at lempe på restriktionerne, svæver lige nu hen i det uvisse. Og for hver eneste time der går mister Bauhaus omsætning og indtjening. For lige netop nu, da foråret spirer frem med smukke solskinsdage og lidt lunere vejr, er danskerne i den grad klar til at investere i både hus og have.

I ethvert byggecenter er salget af sæsonvarer en stor del af omsætningen og indtjeningen. Derfor kan det true virksomhedens eksistens, hvis salget svigter, fordi man ikke har lov at lukke op for kunderne.

Så galt går det nu nok ikke for Bauhaus og de øvrige byggecentre, som er over 5.000 kvm, men med den viden, må regeringen da kunne skabe nogle mere fleksible rammer, som stadig tager vidtgående sundhedshensyn, men som også får handlen i gang.

For pokker!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156