23948sdkhjf

Han er rådgivernes nye formand

Christian Listov-Saabye, direktør for Moe, er i dag blevet valgt som ny formand for Foreningen af Rådgivende ingeniører, FRI, ved organisationens årlige generalforsamling. 

– Rådgivende ingeniørers arbejde er komplekst. Det kommer vi ikke til at lave om på. For det er os, der står for at knække de hårde nødder, når fremtidens bæredygtige løsninger skal designes, siger den nyvalgte formand i en pressemeddelelse fra FRI. 

– Men det bliver en del af strategien fremover, at gøre det komplekse operationelt – ikke blot for vores kunder, men også for omverdenen, så de får et bedre billede af, hvad det er for opgaver, branchen er med til at løse, og hvordan, fortsætter han.

Blå bog: Christian Listov-Saabye

Født 27. juni 1957 (63 ÅR)

Adm. direktør i Moe A/S i Søborg

Uddannet cand.polyt. på DTU i 1983

Det var en enig bestyrelse, der indstillede den 63-årige Moe-direktør som ny formand, og han blev valgt uden modstander på generalforsamlingen. 

Influencere redder ikke verden

Den nyvalgte formand opsætter fra start et mål om at ville rykke på nogle dagsordner – ikke mindst den grønne. Christian Listov-Saabye har dog også andre mærkesager:

– Det jeg helt personligt brænder mest for, det er at gøre det tekniske område – det naturvidenskabelige område– endnu mere attraktivt, fortæller formanden med henvisning til blandt andet unge mennesker.

– Det er jo ikke influencere, der redder verdenen – det er faktisk os, langt hen ad vejen, når vi er med til at udvikle de løsninger, der skal bygge vores allesammens fremtid. 

Desuden vil Christian Listov-Saabye gøre rådgiverbranchen endnu mere attraktiv at være ansat i. 

– Vi har i dag en lidt skæv kønsfordeling med kun en tredjedel kvinder, og det er også noget af det, jeg gerne vil gøre op med, tilføjer han.

Nye ansigter i FRI's bestyrelse

Ved årets generalforsamling i Foreningen af Rådgivende Ingeniører blev bestyrelsen i også styrket med følgende tre profiler:

Søren Brøndum, Executive Director, Rambøll Denmark Buildings
Søren Brøndum er 55 år gammel og har været ansat i Rambøll i 29 år siden 2017 som Executive Director. Han er uddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet og HD fra Copenhagen Business School. Søren er i forvejen et kendt ansigt i FRI, da han også er formand for Byggeriudvalget i Foreningen. Ud over posterne i FRI, er han bestyrelsesformand for Ørestad Innovation City (ØICC)

Peter Gasberg, Direktør og partner, Frandsen & Søndergaard K/S
Peter Gasberg er 59 år gammel og har været hhv. indehaver direktør og partner i Frandsen &Søndergaard siden 2005 Inden da har han slået sine folder hos Brix & Kamp, RE Beton samt Steensen & Varming Han er uddannet Teknikumingeniør, Horsens Teknikum.

Henrik Winther, Executive Vice President for Danish Operations at COWI
Henrik Winther er 50 år gammel og har – med en lille afstikker til Aarsleff i årene 2000-2003 - arbejdet for COWI i mere siden 1993. Siden 2020 direktør for firmaets danske forretninger. Han er uddannet ingeniør fra DTU og merconom fra Copenhagen Business Academy. Ud over posten i FRI, er Henrik Winther bestyrelsesformand i rekrutteringsvirksomheden Capax Recruitment.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125