23948sdkhjf

Genopstanden halbygger vinder hidtil største ordre

Dansk Halbyggeri har vundet sit hidtil største projekt ”Vejle Padelcenter” på cirka 6.000 kvm. Hallen skal som navnet antyder anvendes til den hastigt voksende sportsgren padel tennis. 

– Det er vores hidtil største ordre, og da vi allerede har pænt travlt, skal vi mande op med to nye projektchefer, siger direktør Mogens E. Laustsen, Dansk Halbyggeri, i en pressemeddelelse fra selskabet.

Bygherren er selskabet KETG I/S med den kendte fodboldspiller Thomas Gravesen og erhvervsmanden Kenneth Eskildsen, der sammen investerer i at udbrede padel sporten.

Vejle Padelcenter skal opføres i Vejle NØ ved Vejle Boldklubs træningsbaner, hvor Thomas Gravesen slog sine folder i 1990’erne.

Inddrager leverrandører og underentreprenører senere

Den nye padelhal er på cirka 5.500 kvadratmeter, mens faciliteter til shop, kontor, møderum, omklædning mm. udgør andre 500 etagemeter. Dansk Halbyggeri forventer byggeriet går i gang til juni, og det nye padelcenter skal stå færdigt til foråret 2022.

Dansk Halbyggeris på nye hænder efter konkurs

Dansk Halbyggeri A/S blev begæret konkurs af ejerne den 7. januar 2020. Dengang stod det klart, at selskabet havde mistet egenkapitalen og ville løbe tør for likviditet i løbet af måneder. Årsagen var et stort tab på totalentreprisen på Tinghallen i Viborg. 

I slutningen af januar 2020 overtog HPH Totalbyg A/S en del af aktiverne i Dansk Halbyggeri, og placerer dem i et nyt søsterselskab til HPH Totalbyg. 

Dansk Halbyggeri A/S er ejet af Bach & Westergreen Invest ApS samt Skov Holding 2020 ApS med fordeling hhv. 66,6 pct. og 33,3 pct.

– Vi arbejder lige nu med det statiske system og brandredegørelse, så vi kan få OK fra kommunen, og i juni forventer vi at kunne gå i jorden, siger Mogens E. Laustsen og tilføjer: 

– Næste trin bliver at inddrage leverandører og underentreprenører i den mere detaljerede del af projekteringsfasen. 

Kører det efter et velafprøvet koncept 

Hallen bliver cirka 100 meter lang og cirka 55 meter bred. Højden bliver cirka 15 meter. I hallen bliver der 13 padelbaner, hvoraf den ene udføres som en nedsænket opvisningsbane med cirka 250 tilskuerpladser. I forbindelse med padelhallen opføres en tre etagers bygning i betonelementer med forskellige faciliteter, som shop, kontor, møderum, omklædning mm. 

Projektet ligner på mange måder de haller, selskabet er specialist i at opføre efter et velafprøvet koncept. 

– Hovedkonstruktionen er en stålgitterkonstruktion, der beklædes med sandwichpaneler. Hallen er isoleret til +15 grader og får en grøn profil med opvarmning via varmepumper og solceller på taget, siger Mogens E. Laustsen. 

Dansk Halbyggeri står selv for projektering og byggestyring, derudover er der tilknyttet eksterne rådgivere i form af TriConsult, Spangenberg & Madsen og Convia.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157