23948sdkhjf

Licitationen mener: Klimamålene nås ved at smøge ærmerne op

Der er drøje hug fra Klimarådet til regeringens nuværende klimaindsats. Klimarådets konklusionen er tindrende klar: Danmark når ikke sine klimamål i 2030 med regeringens nuværende indsats.

Konklusionen har allerede skabt en voldsom og også noget skinger debat om, hvad der skal til for at nå de danske klimamål. Som bekendt handler det i store træk om at reducere udledningen af drivhusgasser i 2030 med 70 pct. i forhold til niveauet i 1990.

Når debatten er både voldsom og skinger, så er det især fordi alle synes at være blevet klimaeksperter. Det er sundt at debattere og få meninger vendt og drejet. Man kan som regel blive klogere af at lytte til andre. Men, når det handler om klimaet og drivhusgasser, så er der - desværre - ikke meget substans i de fleste politiske udmeldinger.

Klimarådet er ellers konkret nok i sin rapport. Og hvis man i stedet for at banke hinanden i hovedet med blå og røde politiske kæpheste tog arbejdstøjet på, så kunne man måske få lavet aftaler som gør det muligt at nå målet.

Den helt store hammer i værktøjskassen er naturligvis mulighederne for at skrue på CO2-afgiften. Men inden man når så vidt, så er der måske andre og mere raffinerede og effektive værktøjer i kassen, man kan tage i brug.

Så kære politikere og "klima-eksperter": Skru ned for retorikken og smøg ærmerne op. Det kan kun gå for langsomt!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125