23948sdkhjf

250 år gammelt teater får nyt liv

Slots- og Kulturstyrelsen har indgået kontrakt med de entreprenører, der skal stå for en nænsom restaurering af Hofteatret og Teatermuseet i Hofteatret i København. Arbejdet begynder i marts

Det 250 år gamle Hofteater, der ligger smukt ved Christiansborg Ridebane på Slotsholmen i København, trænger til en gennemgribende restaurering, så teatret også i fremtiden kan skabe oplevelser og aktiviteter for de tusindvis af årlige gæster.

Hofteatret, som oprindeligt er tegnet af arkitekten Nikolaj Eigtved, er en del af det første Christiansborg Slot og det fredede ridebaneanlæg, og det gør bygningen til noget helt unikt i dansk sammenhæng. Teatret rummer flere perioder fra barokken til historicismen, og derfor vil det blive nænsomt restaureret på en måde, så alle detaljer bliver bevaret, og den historiske perles fortælling bliver fremhævet.

Nødvendig brandsikring

For at bevare og sikre Hofteatret for eftertiden er det nødvendigt at brandsikre bygningen og udskifte alle tekniske installationer, skabe moderne, tekniske forhold til brug for scenekunst, sikre bedre adgang for kørestolsbrugere og indrette nye toiletforhold og andre besøgsfaciliteter til gavn for Hofteatrets mange gæster.

- Hofteatret er en helt eneståede bygning, som byder på et væld af historier, og dem skal vi sikre kan blive fortalt på stedet i mange år endnu. Teatret er en fredet bygning, og derfor bliver det en nænsom restaurering, vi nu går i gang med. Vi bevarer og konserverer de smukke inventarer samtidig med, at vi forbedrer de tekniske installationer, så teatersalen kommer til at fungere optimalt i en moderne kontekst, siger Gerti Axelsen, som er vicedirektør i Slots- og Kulturstyrelsen, i en pressemeddelelse.

I disse dage er Teatermuseet, der har eksisteret i snart 100 år, i gang med at flytte samlinger og inventarer ud af bygningen, som vil blive opbevaret i sikkerhed, mens restaureringen står på. Kaptain

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.12