23948sdkhjf

Licitationen mener: Genåbning er en nødvendig risiko

Når søndag bliver til mandag går Danmark langsomt i gang med genåbningen af samfundet. Og godt for det.

Selvfølgelig skal der tages hensyn til sundhedsrisikoen, antal nye smittede og flere indlagte. Men den aktuelle nedlukning af samfundet er for alvor ved at trække tænder ud på både borgere, men også erhvervslivet, som bløder økonomisk på trods af talrige kompensationspakker.

Det var dog ikke just et kønt forløb, som foregik under forhandlingerne på Christiansborg, hvilket ikke lover godt for det politiske sammenhold omkring pandemien på længere sigt. Her burde begge lejre selvfølgelig have lyttet til hinanden frem for at vælge sammenbruddet. Men omvendt kan man jo også sige, at Danmark vel for alvor nu har en opposition til regeringen modsat i foråret, hvor den blå blok fremstod lettere bovlam.

Det er godt for erhvervslivet, at butikkerne får lov at åbne igen. Men der er stadig elementer i regeringens plan, der giver flere svar end spørgsmål. For hvorfor skal det eksempelvis udgøre en større smitterisiko at gå til frisøren i forhold til at handle ind i Bilka eller Føtex, hvor det kan vrimle med mennesker en lørdag formiddag?

Men nu er genåbningen i gang. Det er godt, selvom samfundet selvfølgelig løber en sundhedsmæssig risiko.

Men risikoen må vi leve med. Økonomisk kan virksomheder og samfundet ikke holde til flere ugers nedlukning. Der kommer nemlig en regning efterfølgende for hjælpepakker mv., og det kan tage år at afhænde denne. Derfor er genåbningen en nødvendig risiko at løbe.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141