23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Faglærte, vælg den selvstændige vej

En faglært uddannelse er egentlig slet ikke nogen dum idé. Den erkendelse er vel ikke ligefrem ukendt for aktørerne i bygge- og anlægsbranchen. Men erkendelsen burde udbredes til langt mere af befolkningen.

For de faglærte er faktisk kimen til vækst i dansk erhvervsliv. Så skarpt kan man vel godt trække en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd op.

Den røde tænketank har undersøgt, hvordan det er gået de faglærte, som blev færdiguddannet i 1998. Analysen viser, at hver 10. faglærte 20 år efter endt uddannelse enten er leder i en virksomhed eller er blevet selvstændig. Og dykkes der ned i tallene, viser det, at byggefagene er godt med: 13 pct. af malerne, 12 pct. af murerne og 10 pct af tømrerne har etableret egen virksomhed.

Generelt viser undersøgelsen, at selvstændighedstrangen er mere fremherskende hos folk med en erhvervsuddannelse kontra folk med en videregående uddannelse.

Det er måske ikke så overraskende i og med, at det trods alt er nemmere at nedsætte sig med egen malervirksomhed frem for, hvis du er uddannet humanist eller økonom fra universitetet.

Men skal dansk erhvervsliv for alvor blomstre med vækst, kræver det, at flere har lyst til at blive selvstændige. Derfor bør innovation entrepreneurship fylde langt mere på erhvervsuddannelserne.

Ligesom der selvfølgelig skal være langt færre administrative byrder for landets virksomheder. Det skal ikke være en hæmsko for at starte egen virksomhed.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125