23948sdkhjf

Trusler fra anonyme ghetto-beboere er over grænsen

Ghettoplanen har mange mennesker meninger om. Jeg hilser som integrationsborgmester debatten velkommen. Men når tonen udvikler sig til noget, der minder om trusler, må jeg sige stop.

Mjølnerparken; et alment boligbyggeri og hård ghetto i København, er i gang med en renovering, hvor 200-300 af de almene boliger bliver frasolgt og erstattet af private boliger. Det skal skabe en stærkere sammensætning af beboere og hjælpe Mjølnerparken væk fra regeringens ghettoliste.

Det, mener jeg, er nødvendigt, hvis de massive problemer i boligområdet skal løses.

Bekymrede beboere

Det er selvfølgelig en omvæltning for de familier, der skal genhuses eller må flytte; en flytning, som Mjølnerparkens boligselskab Bo-Vita i øvrigt tilbyder at betale for. Og jeg har stor forståelse for de berørte familiers følelser.

Men jeg har ingen forståelse for, at anonyme beboere i Mjølnerparken for nylig har sendt et brev til en række entreprenørvirksomheder, hvori de opfordrer til ikke at byde på opgaven med at renovere boligområdet, da de ifølge brevskriverne stikker "hånden ned i en hvepserede" og risikerer at sætte deres "gode ry og rygte på spil".

Ifølge afsenderne taler flere beboere om, "at de skal bæres ud af deres lejligheder, når renoveringen begynder." Brevet beskriver også, at "Hvis beboerne sætter sig imod planen med det øvrige Nørrebros opbakning, vil tidsplanerne for renoveringen kunne forrykke sig voldsomt." Truslen om, at beboere bevidst vil modsætte sig og forsinke projektet, er underskrevet "Bekymrede beboere i Mjølnerparken".

Hvad der vækker bekymring hos os mig er, at en gruppe beboere tyr til så grove metoder for at bremse en renovering, der er demokratisk vedtaget af et flertal i Folketinget; og som Bo-Vita dermed er tvunget til at gennemføre.

Bo-Vitas organisationsformand, Jan Hyttel har af samme grund politianmeldt brevet for at sende et klart signal om, at ingen lader sig kue af usle metoder.

Trusselsbreve er ikke debat

De entreprenørvirksomheder, der har modtaget brevet, har også reageret. En af virksomhederne afviser i et svar gruppens propaganda således: " Vi kan ikke se hvad det kommer os ved. Og hvorfor I skal inddrage private virksomheder i den slags?"

Entreprenørerne er private forretninger, der frit kan byde på opgaver, og de skal hverken vikles ind i politik eller interne uenigheder.

Alle indgår gerne i en debat med de beboere i Mjølnerparken, der er bekymrede over renoveringen. Det er ingen overraskelse, at ghettoplanen skaber debat.

Men at sende trusselsbreve er ikke debat, det er utilstedeligt.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.281