23948sdkhjf

Holdt fast i folk og fokus – nordjysk teknikspecialist vokser i coronaår

– Ud fra en ren økonomisk betragtning burde vi nok have reduceret vores stab, siger adm. direktør Hans Peter Andersen fra Nordelektro i en pressemeddelelse om regnskabsåret 2019/20.

– Men det gjorde vi ikke, fordi vi har det rigtige koncept og de rigtige medarbejdere. Selv om mange af vores kunder lukkede helt ned fra den ene dag til den anden, og udskød en masse opgaver, havde vi en stærk tro på, at det nok skulle vende, fortsætter direktøren, som nu kan glæde sig over, at den nordjyske installationsvirksomhed kom styrket ud af året. 

Dykker man ned i det netop offentliggjorte 2019/20-regnskab fra den nordjyske teknikspecialist ses det, at der igen var sorte tal på bundlinjen. Overskuddet før skat var 0,45 mio. kr. mod 1,66 mio. kr. året før. Og der er at mærke uden, at selskabet har modtage penge fra regeringens hjælpepakker. 

– Uden Covid-19 havde 2020 været et fantastisk år

I tiden op til statsminister Mette Frederiksens nedlukning den 11. marts havde Nordelektro oprustet med flere nye medarbejdere. Men da pandemien satte hele samfundet på standby valgte ledelsen i forsommeren 2020 at indføre arbejdsfordeling for cirka en fjerdedel af den 45 mand store medarbejderstab for at stå igennem de hårde måneder. 

– Uden Cocid-19 havde 2020 været et fantastisk år. Trods udfordringerne har vi øget vores omsætning med 10 pct., siger Hans Peter Andersen, som oplever, at stadigt flere virksomheder samler deres tekniske serviceopgaver hos færre leverandører.

– Det bekræfter os i, at vi har set rigtigt ved at basere vores strategi på Teknisk Facility Management, uddyber han.

I det forgangne regnskabsår øgede Nordelektro antallet af Teknisk Facility Management-aftaler med 25 pct. Firmaet oplever desuden en positiv udvikling i sin elevator-forretning, hvor især efterspørgslen på renovering af ældre elevatorer har været stigende gennem en længere periode.

Flere folk, tak

Nordelektro er netop nu på udkig efter flere nye medarbejdere til at understøtte et øget aktivitetsniveau. I det nye regnskabsår ser Hans Peter Andersen derfor gode muligheder for fortsat vækst og øget indtjening. 

– Mange virksomheder skruede markant ned for deres investeringer i 2020, og det har skabt et efterslæb. Kommer der en mere permanent åbning af samfundet i løbet af foråret, vil vi se en øget efterspørgsel på tekniske løsninger, siger Hans Peter Andersen og melder sig klar til at imødekomme den ventede efterspørgsel.

Nordelektro A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 22,8 22,2
Driftsresultat  0,5 1,7
Resultat før skat 0,5 1,7
Årets resultat 0,3 1,3
Aktiver i alt 17,9 19,2
Egenkapital i alt 5,5 5,2
Gns. antal ansatte 46 42
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.297