23948sdkhjf

Licitationen mener: Plan for genåbning er påkrævet

Det var måske ikke lige den konstellation, man havde set komme. SF gik i går sammen med den borgerlige fløj i Folketinget og krævede en begyndende genåbning af samfundet den 1. marts. Vel at mærke, hvis smittetallene går den rigtige vej.

Dermed er der i realiteten et flertal uden om regeringen for en genåbning. Og det er vel ikke et øjeblik for tidligt, at erhvervsliv og borgere får en samlet plan for en genåbning. For samfundets tålmodighed og lyst til isolationer er efterhånden ved at være tyndslidt.

Et første step fra regeringen er at indføre test to gange om ugen for alle danskere. Umiddelbart en farbar, men vel også temmelig dyr vej til at holde coronavirus i skak.

Men lige nu handler det om, at de mange tusinde tvangslukkede virksomheder faktisk får vished for, hvornår de kan åbne. For en konkurs hænger over hovedet på mange af dem. Og spørgsmålet er om en genåbning overhovedet kan redde flere af dem økonomisk.

Start med de små erhvervsdrivende som frisører, hvor det vel faktisk burde være muligt at skabe trygge forhold for kunderne. Eller gør som DI foreslog i går: indfør en form for tidsbestilling i andre butikker, så der er styr på kunderne.

Det er vigtigt, at der sker noget. At vi er i gang. For dansk erhvervsliv kan ikke holde til ret mange uger med nedlukning, og spørgsmålet er jo om borgerne også kan.

Foråret nærmer sig og dermed mulighed for mere udetid med venner og familie. Dem har vi været afskåret fra at se i over to måneder. Det er et spørgsmål om tid, før borgerne også får nok af uvisheden.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187