23948sdkhjf

Coronaen skaber stor tvivl om sommerens maskinmesser

Det forgangne år har været svært, når det gælder arrangementer i maskinbranchen.

Der har stort set været lukket helt ned for alt, hvor der er mange mennesker med.

Og det bliver mere end spændende at se, hvordan foråret her udvikler sig, med en planlagt Entreprenør & Håndværk i dagene 10.-12. juni og en Have & Landskab den 25.-27. august. Dertil kommer alle dyrskuerne.

Vi har spurgt, hvordan man hos Messecenter Herning, MCH, vurderer situationen med hensyn til afviklingen af M&H i juni:

Som planlagt

- Vi kører som hele tiden planlagt med Entreprenør & Håndværk. Det er selvfølgelig vanskeligt at sige noget om, hvordan situationen ser ud senere på foråret, men som vi ser det lige nu, så gennemfører vi. Vi er klar til at tage forskellige forholdsregler, skulle det være nødvendigt. Det har vi gjort i forbindelse med andre messer, vi faktisk har afholdt - også indendørs, siger Sisse Merrild Nielsen, projektleder i Messecenter Herning. Hun tilføjer:

- Det bliver spændende, hvad statsministeren melder ud den 28. februar, og det må jo være det, vi skal forholde os til, for vi følger jo 100 procent myndighedernes anbefalinger på området. Med hensyn til, om der er en kritisk dato, hvis vi kommer dertil, at vi skal udsætte, så nej, det er der ikke, men det er klart, at en eventuel aflysning skal være tidsnok til, at folk kan nå at reagere på det. Men dér er vi ikke nu, understreger Sisse Merrild Nielsen.

En hurtig beslutning

Hos Maskinleverandørerne, der står bag udstillingen, siger formanden for sektion 1, Claus Meldgaard til Licitationen Byggeriets Dagblad:

- Vi håber selvfølgelig, at vi kan gennemføre, og det er også det, vi arbejder hen imod, men om vendt skal det også give mening. Det handler jo også om, hvorvidt gæsterne vil komme til festen, siger Claus Meldgaard.

Han tilføjer, at man netop i denne tid, sidder og taler om, hvornår man skal give klar besked ud, og meget vil nok afhænge af de meldinger, der kommer fra regeringen den 28. februar.

- Der får vi måske noget mere solidt at forholde os til, men vi følger hele tiden udviklingen tæt, så vi kan tage stilling på en fornuftig måde. Det er også vigtigt at vi tager en fast beslutning så tidligt som muligt, så de involverede har mulighed for i god tid at forholde sig til beslutningen, hvad den så end bliver siger Claus Meldgaard.

Andre messer i fare

Corona fik kål på Agromek 2021, og også fremvisningen af maskiner på Åben Maskinvej i Ringsted i marts er streget af kalenderen. Den store, fælles åbent hus-dag på Kærup Parkvej med ikke færre end fem store maskinfirmaer inden for 650 meter skulle i år have været afviklet for fjerde gang. 

Det meddeler forhandlerne i en pressemeddelelse.

- Det bliver desværre ikke til noget som følge af corona-epidemien. Vi véd, at rigtig mange af de trofaste besøgende fra tidligere års Åben Maskinvej er kede af, at de ikke kan besøge Scantruck, Hydrema, Nicolaisen & Larsen, Helms TMT-Centret og Mertz og få en god maskinsnak, siger marketingchef Bjørn Fuglsang hos Scantruck. 

Savner maskinsnakken

Også mandskabet hos de fem Åben Maskinvej-firmaer savner de gode, gamle dage uden corona-restriktioner, masker og sprit:
- Der er naturligvis stadig fuld aktivitet i alle maskinhusene, og kunderne er stadig velkomne med de restriktioner, der nu gælder i øjeblikket. Det foregår bare på en anden måde, og maskinsælgerne er altid klar til en maskinsnak og med råd og vejledning også under de nuværende betingelser. Men der skal ikke herske tvivl om, at alle glæder sig til, at vi kan invitere til åbent hus igen, fastslår Bjørn Fuglsang.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125