23948sdkhjf

Borgerne skal ikke bøde for udlicitering

Når bilister nærmer sig Roskilde, har de i årevis kunne skimte domkirkens markante spir på lang afstand.

Siden 2014 har et andet markant bygningsværk dog blandet sig i bilisternes horisont. Dette år stod det markante forbrændingsanlæg Argo færdigt. Et byggeri som i sin udformning minder meget om byens kendte domkirke.

Men stod det til Kommunernes Landsforening, skulle anlægget sammen med ni andre forbrændingsanlæg over hele landet lukke som led i den plan for tilpasning af affaldsenergi frem mod 2030, der er en del af den brede klimaaftale fra sidste år.

I sidste uge vendte staten dog tommelfingeren nedad for planerne. Og hvad der skal ske med forbrændingsanlæggene er endnu uvist.

Kommunernes Landsforening (KL) har på forhånd meddelt, at der ikke kommer en ny plan fra kommunerne. Det må være op til staten at finde ud af.

Både Dansk Affaldsforening og KL vurderer, at det kan ende med en konkurrenceudsættelse af affaldssektoren,hvis der ikke udarbejdes en lukkeliste over fremtidige lukkede anlæg.

Det er altid godt at lade private konkurrere med det offentlige - også på forsyningsområdet. Faren er dog, at det er en så kompleks opgave for private aktører, at de knækker nakken på det.

Det kan blive dyrt for borgerne, som kan få dyrere varmeregninger, hvis det ikke er de rette aktører, som kommer til. I en sådan situation skal borgerne holdes skadesfri.

Men det bør ikke afholde kommunerne fra at overveje en konkurrenceudsættelse af området.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125