23948sdkhjf

Nedlagte p-pladser skal erstattes én-for-én

Socialdemokraternes nye spidskandidat i København, Sophie Hæstorp-Andersen, foreslår at nedlægge 1/3 af alle parkeringspladser i København. Det lyder voldsomt - særligt i en tid, hvor københavnernes bilpark er grønnere end nogensinde.

Fra Venstres side deler vi ambitionen om at frigøre gadeareal til bløde trafikanter, men vi stiller den klare betingelse, at de nedlagte parkeringspladser samtidig erstattes én-for-én af parkeringspladser i p-huse og p-kældre.

Det er netop den model, vi for fem måneder siden aftalte med Socialdemokraterne for Middelalderbyen, i forbindelse med aftalen om Budget 2021 i Københavns Kommune. Her aftalte vi at lukke et antal gader og at fjerne parkeringspladserne mod, at kommunen forud for nedlæggelsen én-for-én lejer nye parkeringspladser til beboerne i området i de parkeringsanlæg, der omkranser Middelalderbyen, så den samlede parkeringskapacitet opretholdes.

Det er en god og fair model, der sikrer de to hensyn, der er vigtige for os i Venstre - en fremkommelig by med gode byrum og en by, hvor københavnerne stadig kan parkere deres grønne biler. Sophie Hæstorp-Andersen bør kigge nøje på modellen og lade sig inspirere af den i stedet.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141