23948sdkhjf

Aarhus skal bruge fire hold til 13.000 kvm skolebyggeri

Interesserede hold skal hvæsse tilbudspennen. 

I de kommende måneder skal arkitekter og rådgivere i gang med at trække de endelige streger til det nye skole- og fritidscenter i Gellerup. Aarhus Kommune har netop sendt opgaven med at designe, tegne og bygge det 13.000 kvm byggeri, som skal bæredygtigheds-certificeres i klassen DGNB Guld, i udbud. 

Der skal findes fire sammensatte totalentreprenørteams, som prækvalificeres til at byde på opgaven. 

Interesserede har frem til oktober til at skabe det vinderprojekt, som ifølge Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard bliver definerende for de fysiske forandringer i og et løft af hele Gellerup: 

– Vi ser samtidig en tendens til, at nye skole-byggerier har en fantastisk spændende arkitektur, så jeg ser meget frem til, at vi får de konkrete forslag at se, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune. 

Ny skole og Fritidscenter i Gellerup er således ét af fem delelement i Aarhus kommunes plan om et attraktivt skole- og fritidstilbud i de belastede områder Gellerup, Toveshøj og Bispehaven, som skal være med til at tiltrække ressourcestærke børnefamilier til områderne. 

339 millioner for hele molevitten

Byggeriet skal opføres på to forskellige adresser med indskoling og SFO-faciliteter på den nordlige og mellemtrin, udskoling samt fritidsarealer på den sydlige adresse. Skolen får tre spor og får fuldt udbygget plads til omkring 600 elever. 

DK2 Bygherrerådgivning vandt sammen med Nerd, Learningspaces, Grandville, Norconsult og Etos opgaven som bygherrerådgivere på det store byggeri i juni sidste år. 

Økonomisk blev rammen for projektet fastsat men en aftale i Aarhus Byråd i forsommeren 2019, hvor der blev afsat 339 mio. kr. til den nye skole, dagtilbud og fritidstilbud - inklusiv udgifter til grund. Aftalen omfattede desuden 21 mio. kr. til tre nye fodboldbaner, 2 mio. kr. kr. til flytning af et klubhus samt 7 mio. kr. til idrætsfaciliteter. 

Selve byggefasen ventes at starte primo 2023, så det nye skole og fritidscenter med innovativ læring, projektforløb, værksteder og læring med hoved, hænder og hjerte står færdig i 2025.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.265