23948sdkhjf

Licitationen mener: Der skal slås hårdt ned på snyd

Bygge- og anlægsbranchen er en af de få brancher i dansk erhvervsliv, som er kommet nogenlunde helskindet igennem coronakrisen.

Krisen har selvfølgelig kunnet mærkes, men den har af naturlige årsager været forskånet for nedlukninger og afledte effekter som omsætningsfald og talrige konkurser.

Alligevel har det ikke forhindret, at et - heldigvis - fåtal af virksomheder i bygge- og anlægsbranchen er under mistanke for at snyde med de mange hjælpepakker, som regering og folketing har sat i verden for at hjælpe dansk erhvervsliv igennem krisen.

Ud af 700 indberetninger til Erhvervsstyrelsens særlige whistleblowerordning om snyd med hjælpepakker er de 20 inden for bygge og anlæg. Det har foreløbig medført to politianmeldelser, der er bygge- og anlægsrelateret, ud af i alt 27.

To anmeldelser er to for mange. Og selvom der i alle brancher er brådne kar, som bevidst vil snyde, er det ærgerligt, at byggeriet også skal trækkes med sådanne sager - hvis der vel at mærke er hold i anmeldelserne.

Selvom det er gået godt for byggeriet under coronakrisen, er der utvivlsomt bygge- og anlægsvirksomheder, som har brug for hjælpepakkerne. Derfor er det også utilgiveligt, når de brådne kar bringer branchen i miskredit.

Corona-hjælpepakkerne er skabt for at holde hånden under dansk erhvervsliv i en ekstrem svær tid. Det har medført skærpede straffe for misbrug af dem. Dem skal dømte virksomheder selvfølgelig kunne mærke. For ingen er tjent med snyd.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109